04-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Bontrager Rythm Trailschoenen

Deze Bontragers hebben een zeer opvallend uiterlijk, waarbij hexagoon-vormige bultjes zorgen voor bescherming aan de neus en zijkant. Deze ‘schubben’ zoeken de balans op tussen bescherming en comfort, door de constructie blijft het materiaal nog enigszins flexibel aanvoelen.

De combinatie van de zwarte kleur schoen met de beige zool geeft het moderne uiterlijk toch een nostalgisch tintje. Naast het ontwerp valt ook de verhoogde binnenkant van het enkelstuk op. Iedereen die wel eens zijn enkelbot tegen zijn cranks heeft getikt, weet waar deze voor dient. Ook de hielcup is verstevigd. De sluiting bestaat uit twee delen, onderin een kleine klittenbandsluiting, bovenin een BOAsluiting. Door de BOA kun je de schoen tot op de millimeter precies afstellen, uittrekken gaat razendsnel, je trekt aan de sluiting en ontgrendelt in een ruk de schoen. Bijkomend voordeel aan het systeem is dat je tijdens de rit je schoen makkelijk wat losser of vaster kan zetten. De onderste strap doet in onze beleving niet zoveel, wij hebben hem in elk geval niet nodig gehad.

De zool is stijf, maar zacht, waardoor je op vele soorten ondergrond goed grip hebt. Daarnaast rolt de schoen lekker af bij het lopen. De SPD-plaatjes zijn flink naar voren en naar achteren te stellen, met name voor de downhill-georiënteerde rijders is het prettig dat ze ook naar achteren kunnen, aangezien dit meer overeenkomt met de stance op flat-pedals.

Wat vinden wij:

Een prettige, ietwat stijve schoen voor zowel de Nederlandse parcoursen als de Alpen. Wel zat de schoen net boven de tenen wat krap, wellicht verdwijnt dit naarmate we er langer mee rijden. De BOA-sluiting biedt veel afstelgemak en het afstellen tijdens het rijden is een grote pre.

Bontrager Rhythm — € 179,99
Meer info: www.trekbikes.com

 van