13-03-2018 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Review: Bonx Grip + Lezersactie

Op het moment dat we de Bonx Grip op de redactie binnen kregen, moesten we denken aan de allereerste iPhone. Toen die op de markt kwam waren er nog geen apps, maar Apple wist dat die toepassingen vanzelf zouden volgen door de revolutionair nieuwe techniek die de iPhone met zich meebracht. Weinig mensen zullen hebben voorzien dat ze een paar jaar later totaal verslaafd aan de smartphone zouden zijn. Gaat de Bonx Grip een soortgelijke revolutie in fietsland teweegbrengen?

Review Bonx Grip

Tot op zekere hoogte is het een tamelijk conventionele bluetooth headset, maar dan uitgevoerd met zeer hoogwaardige materialen. De body voelt lekker rubberig aan en er worden twee verschillende maten oordopjes meegeleverd. Ook de rubberen earloop wordt in twee maten meegeleverd, zodat de Bonx een perfecte grip op je oor heeft en je hem niet verliest. Je kunt de Bonx uiteraard gebruiken voor standaard headsetfuncties als gesprekken aannemen en muziek luisteren. De behuizing van de Bonx vormt tevens een volume/mute-knop en een knop om oproepen aan te nemen of te beëindigen. Tot zover niets heel bijzonders, maar installeer je de Bonx-app op je telefoon, dan kun je met de Bonx Grip deelnemen aan groepsgesprekken van twee tot tien mensen. En dat is totaal uniek. De app gebruikt daarvoor het reguliere telefoonnetwerk, dus zolang je telefoon ontvangst heeft, maakt het niet uit waar op aarde je bent. Of aan welke kant van de berg je zit. Dat laatste is een voorbeeld van een situatie waarin de Bonx interessant voor fietsers kan zijn.

Bonx Grip

Helaas kunnen we je nog niet uit eigen ervaring melden of het werkt, want het aantal testexemplaren dat we tot onze beschikking hadden was één en dat is te weinig voor een groepsgesprek. Als headset functioneert hij echter perfect en de groepsgesprek-functies van de Bonx zijn erg veelbelovend. Via machine learning leert de Bonx namelijk je stem herkennen, zodat hij in staat is automatisch de lijn te openen op het moment dat je begint te praten, en hij zich niet laat activeren door mensen in je omgeving. Als de verbinding even wegvalt, herstelt Bonx hem automatisch zodra het signaal weer voldoende is. Zo kun je je handen altijd aan het stuur houden. Alle omgevingsgeluiden worden middels noise cancelling weggefilterd, zodat in het groepsgesprek alleen jouw stem en die van de andere deelnemers hoorbaar zijn, ongeacht in welke omgeving de deelnemers zich bevinden en ongeacht hoe hard ze gaan. Bovendien blijven jouw omgevingsgeluiden wel hoorbaar, zodat de veiligheid niet in het geding is.

Bonx Review -test -getest

Het ziet er naar uit dat de Bonx Grip het voor iedereen mogelijk gaat maken om met ‘oortjes’ te rijden. En in tegenstelling tot die van de profs, kun je met het Bonx-systeem je handen aan het stuur houden. Het zou zomaar kunnen dat we binnenkort niet alleen kletsen met degene naast ons, maar met het hele peloton én dat we ons niet meer voor kunnen stellen dat het ooit anders was.

Bonx Grip is verkrijgbaar vanaf €149,-. Maar informatie over de Bonx Grip is te vinden de website van Bonx.


Deze review van de Bonx Grip is afkomstig uit Wielrenblad #1 2018. Wil je meer reviews lezen over andere producten? Neem dan even een kijkje op onze website of ga direct artikelen van De Buit en blijf op de hoogte onze laatste reviews en bevindingen.

 

 van