13-03-2018 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Review: Brooks Cambium Stuurlint

Brooks is vooral bekend van hun klassieke lederen zadels en stijlvolle lederen stuurlinten, maar is met de Cambium-lijn nieuwe wegen ingeslagen (de Brooks cambium stuurlint). Met de nieuwe Cambium-zadels maken nog steeds gebruik van natuurlijke grondstoffen, maar zijn, in plaats van leer, van gevulkaniseerd rubber gemaakt, waardoor ze onderhoudsvrij en weerbestendig zijn geworden.

Brooks stuurlint

Met name het Cambium C13-zadel is qua vorm en gewicht gericht op de serieuze wielrenner, en bij zo’n sportief zadel hoort natuurlijk een bijpassend stuurlint. Het Cambium-stuurlint is van rubber en laat zich voorstaan op duurzaamheid en grip onder alle weersomstandigheden. Het is vrij dik waardoor het leggen wat aandacht kost, maar het resultaat is er niet minder mooi om en het comfort des te groter.

De uitstraling is vrij modern, maar Brooks heeft toch een klassiek tintje aan het lint gegeven door het meegeleverde linnen afwerkband, de stuurdoppen uit gevulkaniseerd rubber en natuurlijk de merknaam erop. Niet de goedkoopste keuze, maar door de prettige grip en de mooie, natuurlijke materialen het geld waard.

De Brooks Cambium Stuurlint is verkrijgbaar vanaf een prijs van € 35,-. Meer informatie is vinden op de website van Brooks.


Deze review van de Brooks Cambium Stuurlint is afkomstig uit Wielrenblad #1 2018. Wil je meer reviews lezen over andere producten? Neem dan even een kijkje op onze website of ga direct artikelen van De Buit en blijf op de hoogte onze laatste reviews en bevindingen.

 van