30-10-2016 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Review: Brunotti Smartshell

Een gloednieuw ontwerp van Brunotti! In de Smartshell wordt een lichtgewicht frame gebruikt dat het gebruik van meerdere lagen onnodig maakt en je lichaam toch goed ondersteunt. Alle onnodige onderdelen zijn van deze trapeze gestript, waardoor Brunotti nu een trapeze met uitstekende ondersteuning – bij minimaal volume en gewicht – aanbiedt. Een 360 smartframe verdeelt de druk en voorkomt knel- of drukpunten.

We zijn onder de indruk van het zeer lichte gewicht van de Smartshell. De sluiting gaat eenvoudig dicht en open, het is gemakkelijk om de trapeze strak aan te trekken. De haak blijft tegen onze verwachting in (met zo’n smalle barpad) goed zitten en kruipt niet omhoog. Het netje voor de webbing is simpel en slim, het weegt niets en ziet er toch clean uit. Wel is de trapeze aan de binnenzijde wat goedkoop afgewerkt.

Review Brunotti Smartshell

De Smartshell is voorzien van een interessante rugplaat, deze is klein en flink stijf met een lichte holling in de rug. Dit model sluit het mooist aan bij kiters met een gematigd hol- tot rechte rug, de ondersteuning is het beste precies in het midden (in de holling) van de trapeze. De lende van Smartshell is mooi getailleerd. Deze trapeze heeft voor het gemiddelde postuur een goede pasvorm, wel valt de trapeze redelijk klein uit. Een kleine, lichte trapeze die toch sterk is en een goede ondersteuning biedt.

Dit artikel is afkomstig uit de Access #2 van 2016. Dit nummer kunt u hier bestellen. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van