08-08-2017 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer - Mikel

Review: BYE! Nutrition

Duursport.nl wees ons op het assortiment van BYE! Nutrition, dat sinds 1 januari 2017 officieel voedingspartner is van de Roompot Nederlandse Loterij wielerploeg. Wij waren natuurlijk direct enthousiast om BYE! (Boost Your Energy) ook eens te gebruiken! Ik test de voeding op een lange rit van ongeveer 150 kilometer.

Tekst: Stefan Wolffenbuttel

Het assortiment bestaat uit; twee verschillende sportdranken, een sportreep, een energy gel en een magnesium electrolyte shot. Mijn ene bidon gevuld met de isotone sportdrank met ‘rood-fruitsmaak en de andere bidon met de energiedrank, die een tropical-smaakje heeft. De sportreepjes zijn er in drie verschillende smaken (appel kaneel, cranberry en kokos) en daar neem ik er allemaal één van mee. De gelletjes zijn er in twee verschillende smaken (dadel sinaasappel en dadel yumberry). Deze twee gelletjes steek ik samen met het magnesium electrolyte shot in mijn achterzak en ik ben klaar voor vertrek!

In de eerste drie uur van de rit besluit ik alleen reepjes te eten. Het vaste voedsel heeft namelijk meer tijd nodig om energie af te geven dan de snellere suikers in de gelletjes. De sportrepen smaken goed. De reep heeft een basis van havermoutvlokken, gecombineerd met echt fruit. Daarnaast zitten er middenketen Triglyceriden (MCT) in (vetzuren die gemakkelijk door de darmen worden geabsorbeerd en bijna net zo snel in energie worden omgezet als suikers).

De isotone en de energierijke sportdrank zijn vrij zoet van smaak. Dit vind ik in het voorjaar, maar in de zomer zou ik wat meer water bij de sportdrank doen. De isotone sportdrank kan gebruikt worden als isotone sportdrank maar ook als hypotone sportdrank. Isotone sportdrank is sterker (bevat meer koolhydraten) en wordt ongeveer even snel door het lichaam opgenomen als water, terwijl hypotone sportdrank er voor zorgt dat het sneller dan water door het lichaam wordt opgenomen. Ideaal dus om de dorst te lessen. Het enige wat je hoeft te doen is de dosering aanpassen.

Het laatste product wat ik neem is het magnesium electrolyte shot. Het doel is om spierkrampen te verkomen. De zes elektrolyten; magnesium, natrium, calcium, chloride, kalium en fosfor zouden dit tegen moeten gaan

Conclusie? Ik heb het gevoel echt goede voeding binnen te hebben gekregen. Ik heb tijdens en na de rit geen last van buikklachten gehad en de sportvoeding smaakte lekker.

Prijzen van de producten op Duursport.nl:

  • BYE! Endurance Bar (40 gram): € 1,49 per reep
  • Natural Energy Gel (40 gram): € 3,50 per 2 gelletjes
  • Isotonic Sportdrink (1 kilogram): € 19,95 per pot
  • Endurance Booster Sportdrink (1 kilogram): € 19,95 per pot
  • Magnesium Electrolyte Shot (25 ml) € 3,50 per 3 electrolyte shots

Wielrenblad blog: hét blog voor en door wielrenners

Naast het magazine Wielrenblad, geniet je online van het Wielrenblad blog. Dit blog wordt beheerd
door de makers van Wielrenblad, die net als jij maar wat graag op de racefiets stappen. Een magazine
en blog voor en door wielrenners dus! Hier vind je alles over wielrennen: van informatieve artikelen en
nieuws tot inspirerende verhalen, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Wielrennieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van wielrennen, check je onze nieuwspagina. Hier verzamelen we al onze blogs over aankomende wielerrondes, nieuwe racefietsen en andere musthaves voor fietsers. Maar ook over nieuwe of verbeterde parcoursen en fietsroutes bijvoorbeeld. Kortom: alles wat nieuw is op het gebied van wielrennen, lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van de nieuwste editie van Wielrenblad natuurlijk!

Tips & tricks voor het wielrennen

Vraag jij je soms wel eens af hoeveel je moet trainen voor een wielerronde? En of het verstandig is om te fietsen als je niet helemaal fit bent of een bepaalde blessure hebt? Of ben je benieuwd hoe je jouw techniek op de racefiets kunt verbeteren? En waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een nieuwe racefiets of andere benodigdheden voor tijdens het wielrennen? Het antwoord op deze – en nog veel meer – vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere wielrenner

Zit je even niet op je racefiets, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van wielrennen tot interviews met bekende en minder bekende fietsers en fietsfanaten. En van nieuwe ontwikkelingen binnen de fietssport tot de mooiste fietsroutes. Met dit leesvoer vermaak jij je prima wanneer je een dag niet op de fiets zit!

Wielrenblad online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van Wielrenblad? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je precies wat je in de nieuwste editie van Wielrenblad kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van Wielrenblad? Dan kun je de (digitale) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je Wielrenblad altijd als eerste op de mat ontvangt!

 van