07-03-2012 - Kitesurfen, Leesvoer

Review Cabrinha Caliber 133cm 2011

Mijn drie weken in Tarifa heb ik doorgebracht met de Caliber 133×41. De Caliber is volgens Cabrinha een wat meer op freeride/freestyle gericht broertje van de Custom, en is meer bedoeld voor freestyle dan voor wakestyle.

Caliber in het kort

Het boardje zit in no-time in elkaar. Je veterstrikdiploma komt eindelijk van pas: de straps zijn door middel van veters te verstellen. Dit werkt goed en zo kunnen de bindingen vrij klein en groot worden afgesteld. Wel kan ik me voorstellen dat dit op het water wat lastig zou kunnen zijn. Het plastic van de bevestiging van de binding is wat minder sterk en is ook op de trip gebroken (red: het bleek om een sampleproductie te gaan die later is aangepast). De straps en pads hebben een goede vorm die lekker zit. Je vliegt er niet snel uit. Verder ziet het board er afgewerkt uit en wie van glitters en kleurtjes houdt, kan zijn hart ophalen. Later kwam ik erachter dat Cabrinha dit jaar twee modellen heeft van de Caliber, een freeride- model en freestyle-model (red: de Caliber X van carbon komt uit als 2012-model).

Caliber op het water

Mijn eerste ervaringen met de Caliber waren erg vertrouwd en ik voer er gemakkelijk op weg. Het board leek wat stijf op de kant maar ging comfortabel door de chop. Ook van spray was niets te merken, lekker freeriden dus. Het board voelde lekker los op het water, maar had voldoende grip en voer goed upwind. Ook bleef de rail goed in het water, met name wenselijk voor de afzet van een sprong.Mijn behoefte gingen toch uit naar de wakestyle tricks, en ook daarin vond ik de Caliber zeer vertrouwd aanvoelen. Hij heeft een goede pop en de landing is vrij zacht voor de knieën, ook hapte het board na een landing niet snel in het water. De Caliber is echter meer gemaakt voor freestyle, en hier heb ik hem dan ook op getest.

Conclusie

Ik heb het freeride-model gevaren, wat later ook duidelijk in mijn plaatje bleek te kloppen. Al met al vond ik de Caliber erg geschikt voor wie met tricks bezig is maar wel een vriendelijk board wenst om lekker op te varen. Een heerlijk board dus.

 van