20-02-2018 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer - Mikel

Review: Cateye Wearable-X + Lezersactie.

Lampjes komen grofweg in twee soorten: modellen die aan je fiets bevestigd zitten en modellen die je met een clip aan je jas of tas vastmaakt. De eersten worden gretig gebruikt tijdens het wielrennen, de laatsten als verlichting voor op de stadsfiets en alle activiteiten zonder fiets. Dit betekent wel dat je meerdere lampjes moet hebben, die allemaal opgeladen moeten zijn en kwijt kunnen raken. Cateye bedacht een ideale mix: de Wearable X.

De Cateye Wearable X

Een compact vormgegeven en zeer licht (16,5 gram) lampje met een clip én een verwijderbare rubberen bevestigingsband voor om een stuur of zadelpen.

Het geheel is simpel, maar opvallend doeltreffend. De verlichting wordt verzorgd door meerdere LEDjes die in een cirkelvormig patroon geplaatst zijn, waardoor het lampje in zijn hoogste stand behoorlijk veel licht geeft zonder je te verblinden (zoals lampjes met één felle led kunnen doen). Behalve een hoge en een lage stand zijn er nog vier standen waarin de verschillende leds bewegende patronen vormen. Beweging wordt door de hersenen immers beter waargenomen dan stilstaand licht.

De clip is demontabel en dus vervangbaar als hij af mocht breken. In de praktijk doet het lampje precies wat het moet doen. Fijn is dat het aan/uit-knopje een stukje uitsteekt waardoor het met handschoenen aan toch makkelijk te bedienen is. Handig: als de batterij leeg raakt, schakelt de Wearable X automatisch naar de knipperstand. De batterij raakt in hoogste stand na een uur leeg, maar in de overige standen pas na tien uur. In de laagste stand houdt hij het zelfs dertig uur uit. De Wearable X is daarna in twee uur via micro-USB makkelijk op te laden.

Conclusie: Een doordacht lampje dat behalve op de racefiets ook goed dienst doet op je stadsfiets of tijdens het – kuch! – hardlopen. Wil je meer informatie over de Cateye Wearable X, bezoek dan de website. De Cateye Wearable X is verkrijgbaar vanaf een prijs van € 45,-

Maak kans op een Cateye Wearable X

Wil jij als wielrenner kans maken op een Cateye Wearable X? Doe dan mee met onze lezersactie om de Cateye Wearable X te bemachtigen, door de volgende stappen te doorlopen.

  1. Like onze Facebook-pagina van Wielrenblad.
  2. Laat ons in de reactie weten op welk moment jij wel ooit een Cateye Wearable X kon gebruiken. Je kunt reageren onderaan dit artikel, of op het bericht op de Facebook-pagina van Wielrenblad.
  3. Wij nemen vervolgens contact op met de winnaar, en sturen de prijs op.

Heb jij geen Facebook? Stuur dan even een mailtje naar info@soulonline.nl met jouw moment, zodat jij ook kans kunt maken op de Cateye Wearable X.


Deze review van de Cateye Wearable-X is afkomstig uit Wielrenblad #1 2018. Wil je meer reviews lezen over andere producten? Neem dan even een kijkje op onze website of ga direct artikelen van De Buit en blijf op de hoogte onze laatste reviews en bevindingen.

Wielrenblad blog: hét blog voor en door wielrenners

Naast het magazine Wielrenblad, geniet je online van het Wielrenblad blog. Dit blog wordt beheerd
door de makers van Wielrenblad, die net als jij maar wat graag op de racefiets stappen. Een magazine
en blog voor en door wielrenners dus! Hier vind je alles over wielrennen: van informatieve artikelen en
nieuws tot inspirerende verhalen, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Wielrennieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van wielrennen, check je onze nieuwspagina. Hier verzamelen we al onze blogs over aankomende wielerrondes, nieuwe racefietsen en andere musthaves voor fietsers. Maar ook over nieuwe of verbeterde parcoursen en fietsroutes bijvoorbeeld. Kortom: alles wat nieuw is op het gebied van wielrennen, lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van de nieuwste editie van Wielrenblad natuurlijk!

Tips & tricks voor het wielrennen

Vraag jij je soms wel eens af hoeveel je moet trainen voor een wielerronde? En of het verstandig is om te fietsen als je niet helemaal fit bent of een bepaalde blessure hebt? Of ben je benieuwd hoe je jouw techniek op de racefiets kunt verbeteren? En waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een nieuwe racefiets of andere benodigdheden voor tijdens het wielrennen? Het antwoord op deze – en nog veel meer – vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere wielrenner

Zit je even niet op je racefiets, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van wielrennen tot interviews met bekende en minder bekende fietsers en fietsfanaten. En van nieuwe ontwikkelingen binnen de fietssport tot de mooiste fietsroutes. Met dit leesvoer vermaak jij je prima wanneer je een dag niet op de fiets zit!

Wielrenblad online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van Wielrenblad? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je precies wat je in de nieuwste editie van Wielrenblad kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van Wielrenblad? Dan kun je de (digitale) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je Wielrenblad altijd als eerste op de mat ontvangt!

 van