19-09-2013 - Surfen, Nieuws

Review – Chicky Clinics Surf Trip

Een week lang surfen in een mooie warme en blauwe zee, consistente golven en genieten van de ingrediënten die het Spaanse leven te bieden heeft. Dat klonk mij en 14 andere meiden goed in de oren! Dus het was tijd om mijn tas in te pakken, de vinnen van mijn board af te schroeven, iets lekkers voor onderweg inkopen en te gaan!

Tekst: Sanne de Jong

Ik sta met mijn rugzak, reistas en surftas boven aan de trap van mijn appartement. Na twee keer lopen heb ik alles buiten op de stoep staan en kan ik me opmaken voor een helse tram en busrit richting het stadionplein. Amsterdammers en surfboards, die gaan vaak niet in 1 hand samen. Ze snappen niet wat er in die raar gevormde tas zit, maar voornamelijk niet waarom je zoveel ruimte in moet nemen. Een bus, een tram en een half uurtje later kom ik aan op het stadionplein, waar vandaan de bus richting Spanje vertrekt en de Chicky clinics Surf Trip echt gaat beginnen!

Onderweg in de bus leert iedereen elkaar een beetje kennen. Verhalen over studie, jobs en hobby’s doen de ronde. Maar de gezelligheid begint pas echt zodra we uit de bus stappen en voet aan wal mogen zetten in Spanje! We worden opgevangen door de crew van Good People Surfcamp met koekjes, thee, koffie en een ontvangstpraatje. Daarna is het tijd om Zarautz te verkennen, want de zon laat zich helaas niet zien, geen strandweer dus. Maar dat mag de pret niet drukken, want het is een leuk stadje met een mooie boulevard en zoveel meiden bij elkaar, dan heb je altijd wel wat te bespreken!

Aan het einde van de middag ontvangt iedereen haar wetsuit en board die voor een week helemaal van jou zelf zijn. Dat betekend surfen wanneer je wilt! We maken ook kennis met onze surf coaches, Bastian en Didier, een fransman en Nederlander die vaker in het water liggen dan op het droge. En krijgen de eerste surf theorie op het droge. Enthousiast over het surfen genieten we van ons dinner. Al snel verdwijnen we onze tentjes in voor een goede nachtrust, zodat we de volgende dag helemaal klaar zijn voor de eerste surfles.

Wanneer ik mijn ogen na een goede nachtrust open doe hoor ik de regendruppels op mijn tent spatten. Een beetje getreurd loop ik richting het ontbijt. De treurigheid maakt al snel plaats voor een grote glimlach als ik het uitgebreide ontbijtbuffet zie en de meiden enthousiast hoor praten over hoeveel zin ze hebben om het water in te gaan! Gewapend met het buddy systeem voor de surfboards en de toffe Vans goodiebag loopt iedereen naar het strand waar we de surf coaches ontmoeten voor onze eerste sessie. Zodra we bij de zee aankomen zien we dikke schuimbakken de baai van Zarautz binnen rollen. Dat gaat leuk worden!! Na een aantal oefeningen op het droge, een warming-up en de uitleg van de regels, lopen de meiden vol spanning de zee in. Eerst een beetje onzeker, maar al snel zie je overal glimlachen verschijnen uit de grote schuimkoppen en worden de eerste meiden al meegenomen op de golven tot aan het strand. Na de surfles is iedereen zo enthousiast, dat er even gerust, gedronken en gegeten wordt om vervolgens weer zo snel mogelijk het water in te gaan voor een tweede sessie! Deze succesvolle eerste dag moet dan ook worden gevierd! We doen dit met goedkope, maar heerlijke sangria, tijdens de welkomst party die voor sommige meiden tot in de kleine uurtjes door ging.

De rest van de week is er naast het surfen ook nog tijd voor andere activiteiten, zoals een shoptrip naar St. Sebastiaan, video analyses, longboard nights, creative workshop, yoga & pilates sessies, spelletjes en leuke feestjes in het dorp. Maar het surfen komt wel op de eerste plek. Zelfs om 7 uur in de ochtend staan de meeste meiden te trappelen voor een vette ochtendsessie! Kortom, een hele gezellige en actieve week, met een super leuke groep meiden! Haast niemand kende elkaar van te voren, maar zijn nu surf buddies for life!!

Wil jij ook een keer mee met de Chicky clinics op trip? Aankomende winter hebben wij een Freestyle, freeride en backcountry Trip op de planning! Dus hou onze site in de gaten voor meer info en check hieronder de fotoreportage voor een impressie van de trip! 

Met dank aan: Nikita, Vans, Good People Surfcamp & Saiko.

 van