08-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Review: De Cateye Wearable X + Lezersactie

Lampjes komen grofweg in twee soorten: modellen die aan je fiets bevestigd zitten en modellen die je met een clip aan je jas of tas vastmaakt. De eersten worden gretig gebruikt tijdens het mountainbiken, de laatsten als verlichting voor op de stadsfiets en alle activiteiten zonder fiets. Dit betekent wel dat je meerdere lampjes moet hebben, die allemaal opgeladen moeten zijn en kwijt kunnen raken. Cateye bedacht een ideale mix: de Cateye Wearable X.

De Cateye Wearable X

Een compact vormgegeven en zeer licht (16,5 gram) lampje met een clip én een verwijderbare rubberen bevestigingsband voor om een stuur of zadelpen.

Het geheel is simpel, maar opvallend doeltreffend. De verlichting wordt verzorgd door meerdere LEDjes die in een cirkelvormig patroon geplaatst zijn, waardoor het lampje in zijn hoogste stand behoorlijk veel licht geeft zonder je te verblinden (zoals lampjes met één felle led kunnen doen). Behalve een hoge en een lage stand zijn er nog vier standen waarin de verschillende leds bewegende patronen vormen. Beweging wordt door de hersenen immers beter waargenomen dan stilstaand licht.

De clip is demontabel en dus vervangbaar als hij af mocht breken. In de praktijk doet het lampje precies wat het moet doen. Fijn is dat het aan/uit-knopje een stukje uitsteekt waardoor het met handschoenen aan toch makkelijk te bedienen is. Handig: als de batterij leeg raakt, schakelt de Wearable X automatisch naar de knipperstand. De batterij raakt in hoogste stand na een uur leeg, maar in de overige standen pas na tien uur. In de laagste stand houdt hij het zelfs dertig uur uit. De Wearable X is daarna in twee uur via micro-USB makkelijk op te laden.

Conclusie: Een doordacht lampje dat behalve op de racefiets ook goed dienst doet op je stadsfiets of tijdens het – kuch! – hardlopen. Wil je meer informatie over de Cateye Wearable X, bezoek dan de website. De Cateye Wearable X is verkrijgbaar vanaf een prijs van € 45,-

Maak kans op een Cateye Wearable X

Wil jij als mountainbiker kans maken op een Cateye Wearable X? Doe dan mee met onze lezersactie om de Cateye Wearable X te bemachtigen, door de volgende stappen te doorlopen.

  1. Like onze Facebook-pagina van Up/Down.
  2. Laat ons in de reactie weten op welk moment jij wel ooit een Cateye Wearable X kon gebruiken. Je kunt reageren onderaan dit artikel, of op het bericht op de Facebook-pagina van Up/Down.
  3. Wij nemen vervolgens contact op met de winnaar, en sturen de prijs op.

Heb jij geen Facebook? Stuur dan even een mailtje naar info@soulonline.nl met jouw moment, zodat jij ook kans kunt maken op de Cateye Wearable X.


Deze review van de Cateye Wearable-X is afkomstig uit Up/Down #1 2018. Wil je meer reviews lezen over andere producten? Neem dan even een kijkje op onze website.

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van