08-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Review: De Cateye Wearable X + Lezersactie

Lampjes komen grofweg in twee soorten: modellen die aan je fiets bevestigd zitten en modellen die je met een clip aan je jas of tas vastmaakt. De eersten worden gretig gebruikt tijdens het mountainbiken, de laatsten als verlichting voor op de stadsfiets en alle activiteiten zonder fiets. Dit betekent wel dat je meerdere lampjes moet hebben, die allemaal opgeladen moeten zijn en kwijt kunnen raken. Cateye bedacht een ideale mix: de Cateye Wearable X.

De Cateye Wearable X

Een compact vormgegeven en zeer licht (16,5 gram) lampje met een clip én een verwijderbare rubberen bevestigingsband voor om een stuur of zadelpen.

Het geheel is simpel, maar opvallend doeltreffend. De verlichting wordt verzorgd door meerdere LEDjes die in een cirkelvormig patroon geplaatst zijn, waardoor het lampje in zijn hoogste stand behoorlijk veel licht geeft zonder je te verblinden (zoals lampjes met één felle led kunnen doen). Behalve een hoge en een lage stand zijn er nog vier standen waarin de verschillende leds bewegende patronen vormen. Beweging wordt door de hersenen immers beter waargenomen dan stilstaand licht.

De clip is demontabel en dus vervangbaar als hij af mocht breken. In de praktijk doet het lampje precies wat het moet doen. Fijn is dat het aan/uit-knopje een stukje uitsteekt waardoor het met handschoenen aan toch makkelijk te bedienen is. Handig: als de batterij leeg raakt, schakelt de Wearable X automatisch naar de knipperstand. De batterij raakt in hoogste stand na een uur leeg, maar in de overige standen pas na tien uur. In de laagste stand houdt hij het zelfs dertig uur uit. De Wearable X is daarna in twee uur via micro-USB makkelijk op te laden.

Conclusie: Een doordacht lampje dat behalve op de racefiets ook goed dienst doet op je stadsfiets of tijdens het – kuch! – hardlopen. Wil je meer informatie over de Cateye Wearable X, bezoek dan de website. De Cateye Wearable X is verkrijgbaar vanaf een prijs van € 45,-

Maak kans op een Cateye Wearable X

Wil jij als mountainbiker kans maken op een Cateye Wearable X? Doe dan mee met onze lezersactie om de Cateye Wearable X te bemachtigen, door de volgende stappen te doorlopen.

  1. Like onze Facebook-pagina van Up/Down.
  2. Laat ons in de reactie weten op welk moment jij wel ooit een Cateye Wearable X kon gebruiken. Je kunt reageren onderaan dit artikel, of op het bericht op de Facebook-pagina van Up/Down.
  3. Wij nemen vervolgens contact op met de winnaar, en sturen de prijs op.

Heb jij geen Facebook? Stuur dan even een mailtje naar info@soulonline.nl met jouw moment, zodat jij ook kans kunt maken op de Cateye Wearable X.


Deze review van de Cateye Wearable-X is afkomstig uit Up/Down #1 2018. Wil je meer reviews lezen over andere producten? Neem dan even een kijkje op onze website.

 van