26-08-2022 - Nieuws

Review: draagbare Sonos Roam speaker

Onlangs lanceerde Sonos de draagbare Sonos Roam speaker in drie nieuwe, stijlvolle kleuren, zoals je hier kunt lezen. Deze speakers komen zowel binnen als buiten tot hun recht en zijn natuurlijk te integreren binnen het Sonos-systeem. Deze Sonos Roam speaker is dan ook bijzonder geschikt voor avonturiers. Of je nu van biken, surfen of de sneeuw houdt!

Wij ontvingen als surfers de Sonos Roam speaker in de stijlvolle blauwe kleurstelling ‘Wave’. De Wave dankt zijn kleur aan serene kustlijnen en verkoelende zwembaden, dus ideaal voor in je strandtas of wetsuitbag. Hier lees je onze ervaringen met deze draagbare speaker, onder meer na afloop van de surfsessies!

Met deze ultradraagbare Roam speaker van Sonos kun je al je favoriete content streamen via wifi en bluetooth, waar je ook bent. Daarnaast is deze speaker bovendien waterdicht en heeft een batterij die de hele dag meegaat, zodat je altijd en overal kunt genieten van jouw favoriete playlist of podcast.

De Sonos Roam is de opvolger van zijn voorganger Sonos Move. De speaker kan verbinding maken via zowel bluetooth als wifi. Wat betekent dat deze gebruikt kan worden als draadloze speaker of als onderdeel van een multi-room Sonos-systeem. Door de Roam toe te voegen aan de Sonos app, combineer je de speaker eenvoudig met andere Sonos speakers. Met Google Assistant en Amazon Alexa, fungeert het daarnaast als smart speaker, als je hier behoeft aan hebt. Ook wordt een app als Apple Airplay bijvoorbeeld ondersteunt.

Tijdens de unboxing van de speaker valt direct het compacte formaat van de Sonos Roam op. Door dit handige formaat neem je de speaker dus gemakkelijk mee op jouw surftrips. Dit was bij de vorige bluetooth speaker, de Sonos Move, wel anders. Download de Sonos app en stel binnen enkele minuten deze speaker in. Het is vervolgens mogelijk om in deze app gemakkelijk instellingen aan te passen, waardoor de speaker zeer gebruiksvriendelijk is.

Sonos speakers ken je waarschijnlijk door het warme, rijke en volle geluid. Dit geldt gelukkig ook voor de compacte Sonos Roam. Door het formaat zijn er natuurlijk wel beperkingen, zoals in de diepe basweergave. Maar er is sprake van een natuurlijk geluid, dat onwijs fijn in het gehoor ligt! De lage tonen klinken krachtig en zorgen dat middelhoge en hoge frequenties niet naar de achtergrond verdwijnen. Deze geluidskwaliteit verwacht je vooraf niet gezien het formaat van de speaker, en is dus verrassend goed te noemen! Een nadeel van deze Sonos Roam speaker is wat ons betreft de accuduur, want de batterij loopt binnen ca. 10 uur leeg.

De Sonos Roam is de kleinste en goedkoopste Sonos-speaker tot nu toe. Je krijgt een hoop waar voor je geld, en zo blijkt maar weer: size doesn’t matter! Bovendien is het echt een mooie gadget, zeker in deze gave Wave kleurstelling! De Sonos Roam is ook verkrijgbaar in andere kleuren en voor meer informatie over de Sonos Roam speaker kun je terecht op de website van het merk.

 van