06-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Endura MT500 Enduro Backpack

Deze Endura-rugzak is geschikt voor een paar uurtjes trailrijden tot aan een complete dagtocht. Er past vijftien liter in en is daarmee net even wat groter dan de waterzakrugtasjes die je meestal voorbij ziet komen. Hij bestaat uit een aantal prettige en grote vakken en er past een drie liter hydratatiezak van Hydrapack in, die je zowel links als rechts kunt gebruiken.

De term Enduro refereert aan de Kydro-rugbescherming in de tas. Deze lichte rugbescherming is te verwijderen, maar is zo licht dat we er geen reden toe zagen. Daarnaast is er plek om je kniebeschermers en je helm aan de buitenkant vast te maken. Hoewel Endura beweert dat er zowel een trail- als een fullfacehelm in past, is dit met een volle tas wel wat proppen.

De details van de tas zijn volgens de standaard die we kennen van Endura, mooie kwaliteit stof en goed afgewerkt. De onderkant is gemaakt van een soort pvc, makkelijk schoon te houden en geeft een stevige feel aan het product. Het rugpand is gemaakt van een ademende 3D foam en sluit mede door de heupen borstband prettig aan. Klein minpuntje is de matige verstelbaarheid in hoogte van de borstband.

Met name door het fijne gewicht en net even wat meer opbergruimte gaat de rugtas al een flink tijdje met ons mee, van dagtochten in de Alpen tot de rondjes parcours in Nederland.

Klik op de afbeelding om in te zoomen
Meer info: www.endura.com

Prijs: € 139,99 (zonder hydrapack)

 van