08-01-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Review: Evoc CC 16L

De CC 16L-backpack van Evoc is net zoals alle backpacks van Evoc zeer goed afgewerkt. Op het eerste gezicht ziet de rugtas er wat sober uit, maar een tweede blik leert dat er veel fijne details in zitten verwerkt. Het helmnet zit bijvoorbeeld verstopt in een weggewerkt vakje, afgesloten met klittenband. Extra fijn, de rits in de voorgaande modellen wilde in combinatie met modder nog wel eens lastig openen.

Qua inhoud is de rugtas aan de maat. Er is naast ruimte voor je banaan en boterham met kaas bijvoorbeeld ook nog plek voor een kleine camera of een jaargang van Up/Down Magazine. In totaal heeft de rugzak drie afsluitbare compartimenten, een kleine bovenop, een groot vak die de hele rugtas van boven tot onder beslaat en een middelgroot compartiment die bedoeld is om tools en reserveonderdelen in kwijt te kunnen. De verschillende vakjes helpen om de boel goed te organiseren.

Bovenin het grote vak zit een met een rits afsluitbaar netje waar je waardevolle spullen in kwijt kan, zoals je portemonnee of je paspoort. Daarnaast heeft het grote vak een gescheiden ruimte voor een drinkzak. De zakken aan weerszijden van de CC16L vonden wij vooral handig om afval in te stoppen, zoals die bananenschil en de folie van je mueslireep.

Opvallend aan de rugtas is dat de schouderbanden smaller zijn dan die van het vorige model, we hebben dit (nog) niet als lastig ervaren. Maar het zou kunnen zijn dat bij een zware ballast, zoals een hele tros bananen of meerdere jaargangen Up/Down, de banden gaan snijden. De hele tas is vrij licht en is waar mogelijk voorzien van ventilatie. Al met al een prettige en lichtgewicht tas voor een dage op de trail. Prijs € 120,- (inclusief 2 liter waterzak)

Meer info vind je hier: evocsports.com

 van