13-10-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Review: Fore Five CRD wielset

Fore is een tamelijk nieuw wielmerk maar de fabrikant, het Nederlandse Tehava, draait al een tijdje mee. Dat is namelijk bekend van bijvoorbeeld fietsmerk Isaac, en heeft bovendien een goede naam als internationale wielergroothandel. Altijd een fijn idee, bij de aanschaf van een nieuwe wielset. Fore levert drie tubeless ready clincher schijfrem-wielsets waarvan deze Five Clincher Road Disc de hoogste is, met 48 millimeter hoge velgen. Interessant is dat alle wielen hetzelfde kosten, ongeacht de hoogte en of ze voor schijf- of velgremmen bedoeld zijn. Alleen de tube-versies zijn 100 euro goedkoper. 

De velgen van deze Fore Five wielset zijn in Nederland ontwikkelt maar worden vanzelfsprekend in Azië geproduceerd, waarna de wielen in Geleen worden geassembleerd. Met een interne breedte van 20 millimeter en een externe breedte van 26,5 millimeter zijn ze zeer geschikt voor modern, dik rubber. Voor wat betreft de overige onderdelen heeft Fore de hand niet op de knip gehouden: Sapim CX Ray spaken zijn licht, sterk en aero, en de DT Swiss 350 naven staan bekend als uiterst duurzaam. Ook de messing nippels van de Fore Five wielen zijn een teken dat het met de duurzaamheid wel goed zit. 24 spaken voor en achter zijn er waarschijnlijk een paar meer dan noodzakelijk aan de voorzijde, maar het is een efficiënte manier om de prijs laag te houden. Ondanks de degelijke set-up is het gewicht van deze Fore wielset met 1560 gram zeer netjes. Dat geldt ook voor de nette, bescheiden belettering, de wielen zien er chique uit.

Tijdens het rijden is duidelijk dat deze Fore Five wielset gemaakt is voor snelheid, want hij voelt snaarstrak aan. Zijdelingse flex is niet waarneembaar en de wielen bollen goed door, met name boven de veertig rijden is een feest. Zoek je een moderne, snelle en oerdegelijke wielset uit Nederland voor een goede prijs, dan zijn de Fore Five’s een mooie optie.

Prijs: €1.349,-

Voor meer informatie over deze wielen kan je een bezoekje brengen aan de website van Fore Wheels.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van