12-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Jaybird X-3

Jaybird is in november vorig jaar op de Nederlandse markt verschenen met zijn wireless koptelefoons gericht op gebruikt tijdens het sporten. Dus: moet tegen zweet kunnen, goed blijven zitten, prettig geluid geven, draadloos zijn, niet storen en genoeg batterij hebben voor een triathlon.

Wij kregen de kans om de nieuwste X3 te proberen tijdens een tourtje rondom het Limburgse Drielandenpunt, met genoeg klimmetjes om het zweet tevoorschijn te toveren en voldoende afdalingen om te testen of ze zouden blijven zitten tijdens het gestuiter.

Bij het in ontvangst nemen van de set valt direct op hoeveel accessoires meegeleverd worden, diverse maten dopjes, extra in-ear vleugels, etui, etc. Dit is ook nodig, door de koptelefoon aan te passen aan jouw oren weet je zeker dat alles goed blijft zitten. Je kunt de X3 op verschillende manieren dragen, over en onder je oren, met of zonder ‘vleugels’. Wij reden de hele dag over-ear, zonder vleugels en wat bleek: de oortjes zijn geen seconde van hun plaats geweken. Door wat tijd te nemen voor jouw juiste fit laat je ook het geluid erg goed klinken.

Voor eenieder die nog met draadjes luistert: once you go wireless you never go back. Sterker nog, je vraagt je af hoe je ooit met draadjes hebt kunnen luisteren. De verbinding is inderdaad goed, met de telefoon in de rugtas hebben we geen fractie storing meegemaakt.

Bij thuiskomst wachtte ons eigenlijk nog het tofste van de set: de MySound-app. Met deze app kun je de geluidsinstellingen naar wens afstellen en kun je met een intuïtieve equalizer zelf je favoriete geluid creëren.

Ideaal setje om tijdens die eenzame trainingsrondjes een luisterboek of je lekkerste tracks te beluisteren. Niet te hard zetten uiteraard, voor je het weet hoor je die aanstormende Strava-racer achter je niet schreeuwen…

Adviesprijs: € 129,65
Meer info: jaybirdsport.com

 van