Review: Lazer Cruizer

In het kort: De Lazer Cruizer, een bijzonder ontworpen helm vol slimmigheden.

Getest

Het Belgische merk Lazer introduceerde de Cruizer, een opvallende helm voor dagelijkse ritten in en rondom de stad. Hoewel deze helm uiteraard ook in de polder of op de heide te gebruiken is, is het opvallende ontwerp ook duidelijk gericht op de woon-werkfietser die een beetje goed voor de dag wil komen.

Want het ontwerp is flink anders dan de helmen die we gewend zijn. De schaal is bovenop helemaal gesloten met luchtsleuven aan de voor- en zijkant. Aan de achterkant zit een diamantvormige opening. De luchtinlaat aan de voorzijde is een brede horizontale sleuf, die samen met de sleuven aan de zijkant nog verrassend veel lucht doorlaat, doordat ze redelijk hoog geplaatst zijn.

De helm draagt fijn, zonder opvallende drukpunten. Middels een intern systeem is het mogelijk de pasvorm op maat af te stellen met een draaiknop op de achterkant. De achterkant loopt royaal over het achterhoofd door, wat extra bescherming biedt. Naast gebruik op een e-bike is de Lazer Cruizer ook gecertificeerd voor gebruik op een speedpedelic. De royale diamantvormige opening op de achterkant blijkt naast luchtdoorlaat nog een tweede en derde functie te hebben. Als eerste is deze ontworpen om een slot doorheen te halen, zodat je wanneer je de fiets op slot zet je deze helm ook echt goed vast kunt zetten. Als tweede past er een losse ledlamp in zodat je extra zichtbaar bent.

De zonneklep beschermt je ogen tegen laagstaande zon en ziet er ook nog eens goed uit. Stel je hier geen prijs op, dan is de klep te verwijderen. Ook leuk, voor de winter kun je een extra set bestellen met oorwarmers en opvulling voor de luchtinlaat voor, zo houd je het hoofd ook in de koude wintermaanden lekker warm

Lazer Cruizer

+ Opvallend anders + Uitsparing voor slot + Zonneklep

 Ontwerp niet voor iedereen

€ 109,95 | lazersport.com


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Word abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van