Review: Lezyne Multi Drive 1000 & Lezyne Macro Drive 1300 XXL Fietsverlichting

Wanneer je in de winter aan je uurtjes op de mountainbike wilt komen, dan ben je eigenlijk aangewezen op de avonduren, wat prima kan met verlichting. Zoals de Lezyne Multi Drive 1000 & Macro Drive 1300 XXL fietsverlichting.

Wanneer je dit nog niet eerder hebt gedaan: met de juiste lampjes is in het donker rijden niet veel lastiger dan overdag. Lezyne biedt een mooie combinatie aan waarmee je de hele winter zonder problemen elke trail aankunt. Nou ja, qua zicht dan, de lampen hebben helaas geen invloed op je mountainbike-skills. De Multi Drive 1000 is veelzijdig en kan zowel op de helm als op het stuur gemonteerd worden. De lamp zelf weegt slechts 73 gram en is daarmee amper merkbaar op je hoofd. De iets zwaardere accu van 288 gram stop je vervolgens in je jas of rugtas. Wie Lezyne al kent, herkent direct het mooie ontwerp en de degelijke constructie. De lamp wordt geleverd met een GoPro-mount. Heb je dit niet, dan kun je hem met de meegeleverde klittenbandstrap vastmaken.

De lamp bedienen werkt intuïtief, een kwestie van de knop ingedrukt houden om hem aan en uit te zetten en eenmaal aan kun je drukkend op de knop de verschillende felheids-modi uitkiezen, variërend van ‘gezien worden’ tot ‘alles zien’. De laatstgenoemde stand met duizend lumen is echt fel en meer dan voldoende om de trail (en flink wat eromheen) te kunnen zien. Ga je voor optimaal zicht, dan combineer je deze Multi Drive op je helm met de Lezyne Macro Drive 1300 XXL op het stuur. Deze lamp geeft een mooie brede lichtbundel met extra krachtige kern. Ook deze lamp is op verschillende intensiteiten in te stellen en laadt net als zijn kleine broertje middels een Micro USB-kabel in zo’n vier uur op. Ga je voor een lamp, dan is de Lezyne Multi Drive 1000 de beste keus, heb je budget voor twee en wil je niks missen op de trail, dan is de combinatie met de Macro Drive 1300 XXL de beste combinatie.

Meer informatie

Deze review is afkomstig uit Up/Down mountainbike magazine #5 2019, hieronder kun je het originele artikel terug vinden. De Lezyne Multi Drive 1000 is verkrijgbaar vanaf €149,95. De Lezyne Macro Drive 1300 XXL is verkrijgbaar vanaf € 84,95. Voor meer informatie over deze fietsverlichting van Lezyne kun je terecht op de website van het merk.

 van