30-03-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer, Surfen, Nieuws

Review – Manera METEOR SEAFARER

Manera is al wat jaren flink aan de weg aan het timmeren met trapezes, wetsuits en accessoires. Altijd hightech en high-end producten. Nu gebruiken ze deze kennis voor kitesurfers met een krapper budget die toch veel van hun wetsuit verwachten.

De Manera Seafarer-lijn bestaat uit wetsuits voor dames en heren. De dameslijn bestaat uit een 5/3 frontzip- en backzip-model, een 4/3 frontzip en een 3/2 shorty longarm frontzip. Deze getallen staan voor de dikte van het gebruikte neopreen. De herenlijn bestaat uit een 5/3 frontzip- en backzip-model, een 4/3 frontzip, een 3/2 frontzip, een 3/2 shorty longarm en een 2/2 shortarm. Wij hebben de 5/3 met rits aan de voorkant uitgeprobeerd. Dit pak heeft drie millimeter dik neopreen bij de schouders en armen. De rest is vijf millimeter dik. Lekker warm.

Review - MANERA / METEOR SEAFARER

Innovatieve software

Alle wetsuits van Manera zijn driedimensionaal ontworpen met innovatieve software. Hierdoor is het pak voorgevormd en volgt het beter de contouren van je lichaam. En we moeten zeggen dat de pasvorm top is. Het pak sluit overal mooi aan. Geen gekke plooien of kreukels. Wat daarin ook meespeelt zijn de gebruikte, zeer soepele materialen. Zo gebruikt Manera bij z’n Seafarer pakken S-Foam-neopreen gemaakt uit kalksteen in plaats van petrochemische stoffen waardoor het minder belastend is voor het milieu. Dit S-Foam-neopreen is erg flexibel en duurzaam. Bovendien houdt het de warmte goed vast doordat er kleine met gas gevulde bubbeltjes inzitten.

Review - MANERA / METEOR SEAFARER

Goede isolatie

Aan de buitenkant is het afgewerkt met Re-flex-stof. Dit materiaal is extreem flexibel, duurzaam en uv-bestendig. Aan de binnenkant zit een voering van X10D-jersey. Dit is lekker zacht, heeft een maximale rek en is licht van gewicht. Aan de binnenkant bij de rug zit een paneel met X10D-fleece. Dit geeft een goede isolatie door de duizenden lusjes die de warmte van je lichaam vasthouden. De wind waait tijdens het varen hoofdzakelijk tegen je rug dus het is goed dat daar dit paneel zit. Daarnaast is het 22% lichter dan een normale voering.

Review - MANERA / METEOR SEAFARER

Sneldrogend

Nog een belangrijk voordeel is dat het sneldrogend is. Dat is vooral handig als je meerdere vaarsessie hebt in een week zodat je in een lekker droog pak stapt elke keer. Alle naden zijn GBS, glued & blind stiched, wat betekent dat de naald niet helemaal door het neopreen gaat maar door de helft. Hierdoor zitten er geen gaatjes door het neopreen. Daarbij zijn de naden gelijmd zodat er echt geen water door kan komen. Op kritieke punten heeft het pak tape aan de binnenkant voor een goede duurzaamheid. Aan de binnenkant van de benen zit plakkerig tape zodat het pak goed op z’n plek blijft zitten en het binnendringen van water tegengaat. Wij adviseren wel om er nog een extra enkel (klitte) band om te doen om dit helemaal tegen te gaan.

Hoe gaat het aantrekken van de wetsuite

Het aan- en uitrekken van het wetsuit vergt enige kunde, maar dat is meestal zo met frontzip wetsuits. Heb je het eenmaal door dan gaat het een stuk sneller. Het gat waar je doorheen moet is niet heel groot maar het neopreen is flexibel. Ben je erg breed bovenin is de backzip-versie aan te raden want deze heeft een grotere instap opening. Handig is dat je de rits niet hoeft in te haken maar direct kunt dichtritsen. Je kunt de afsluiting nog instellen door een elastiek. Doe dit anders kan er wel wat water inkomen via de frontzip.

Review - MANERA / METEOR SEAFARER

De bewegingsvrijheid is uitstekend. Het voelt aan alsof je een dunner pak aan hebt. Qua warmte-isolatie zul je het zeker niet koud krijgen het grootste deel van het jaar. Alleen in de koudste omstandigheden is een specifiek winterwetsuit zoals bijvoorbeeld de Meteor Magma warmer. Al met al een mooi afgewerkt wetsuit voor een mooie prijs.

Kijk voor meer wetsuitreviews en een overview van alle specs van alle wetsuits op ridersguide.nl

Review - Manera METEOR SEAFARER

Deze review van de ‘Manera METEOR SEAFARER’ komt uit Access #5 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van