13-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Review: MET Parrabellum helm

Het eerste wat ons opvalt aan deze helm is het gewicht. En inderdaad, met 278 gram voor de medium-versie is deze inderdaad een stuk lichter dan die van de concurrentie. Hij ziet er met zijn luchtgaten ook lekker snel uit, met voldoende achterhoofdbescherming om je koppie goed intact te houden tijdens een val. De klep loopt nogal smal toe, wat minder regen en zonneschijn tegenhoudt. De helm wordt geleverd met een los element waarop je een actioncam kan bevestigen. Dus geen lelijke stickers die je er nooit meer vanaf krijgt.

Op de plek waar je voorhoofd de helm raakt is gekozen voor een gelstrip. Hygiënischer dan een stukje stof en daarnaast geleidt het ook beter het zweet van je ogen af. Dit voelt ook prettig aan, zonder druk. De andere padding in de helm is verwijderbaar en wasbaar, niet onbelangrijk.

Je verstelt de helm door aan de achterzijde aan een knop te draaien, uiteraard zijn de kinband en ook de klep in te stellen op je voorkeur. Met name de afstelling van de klep is prettig, hierdoor is ook het dragen van een goggle onder de helm geen probleem. De helm valt lekker diep over je hoofd, je hebt echt het idee goed beschermd te zijn. De zijkant voelt breed aan, geeft weer wat extra vertrouwen. De 28 luchtgaten doen prima hun werk en leveren een goede verkoeling tijdens het rijden. Zeker met een windje tegen voel je dat de wind over je hele hoofd wordt geleid.

Al met al een strakke trailhelm, die je van een rondje Nederland tot endurotrails kan dragen. Hij is er in twee maten: M (54-58) en L (59-62) en komt in wit/grijs, zwart/wit of zwart/rood.

Adviesprijs: € 169,95
Meer info: met-helmets.com

 van