02-05-2017 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Review: Mystic Legend 2016

De Legend is een nieuwe trapeze met een uniek design dat simpliciteit en flexibiliteit samen brengt. Het geheim zit hem in wat Mystic de ‘Flymould’ noemt: ze bekeken alle verschillende lagen waaruit een traditionele trapeze opgebouwd is, om de functies van deze lagen te combineren in één laag. Deze enkele, waterdichte, laag is voorzien van een Flyweb: de webbing met extra externe backplate die de druk goed over de trapeze verdeelt zodat je langer op het water kunt staan.

Mystic opent met de Legend de deuren naar een nieuwe generatie trapezes, waarin minimalisme voorop staat. De afwerking vinden we tof, het design is heel clean en bovendien vernieuwend. Het nieuwe schuim dat Mystic gebruikt is licht en neemt geen water op. De Legend gaat de reiziger die op zijn kilo’s let aangenaam verrassen.

Review Mystic Legend

De Legend is waarschijnlijk niet geschikt voor alle type rijders, omdat de nieuwe EVA foam technologie geen extra padding toestaat. De backplate (die aan de buitenkant te zien is) geeft genoeg ondersteuning en heeft wat concaaf, wat voor mensen met een gemiddeld tot vlakke rug ideaal is. Als je een echt holle rug hebt of een wespentaille, dan ‘vult’ de trapeze waarschijnlijk niet genoeg.

De spreaderbarpad is bol aan de achterkant waardoor je zou verwachten dat deze (naar boven) draait, maar dat doet hij niet. De sluiting heeft een handig extra gripje waardoor je net dat beetje druk kan zetten om de sluiting gemakkelijk te openen.

Review Mystic Legend 2

Best geschikt voor:
Een gemiddeld tot vlakke (rechte) rug.

Mesje:
Aanwezig.

Dit artikel is afkomstig uit de Access #2 van 2016. Dit nummer kunt u hier bestellen. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van