12-09-2016 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Review: Mystic Majestic

De Majestic is Mystics high-end trapeze, voorzien van alle mogelijke features, die inmiddels al naam voor zichzelf gemaakt heeft. Aan de basis ligt een ergonomisch gevormde rug ondersteuning, de strategisch geplaatste polyester webbing neemt de gelijke verdeling van druk op zich. De Majestic heeft een laag geplaatste spreader bar die voorkomt dat de trapezehaak omhoog draait en het rondom geplaatste memory foam zorgt voor een comfortabele fit.

De Majestic heeft een uitgesproken vorm: groot en een beetje log, voor veel ondersteuning. Met een grote hoeveelheid padding op de lende geeft hij heel weinig druk op de randen van de trapeze. Dankzij die padding zit de Majestic ook goed bij mensen met een holle rug, de trapeze vult goed rondom en schuift daarom niet. Het openen en sluiten van de trapeze gaat eenvoudig, wel moet je de druk van de strap af halen om de sluitclip te openen.

Review Mystic Majestic 2

De Majestic is ‘plat’ ontworpen en dat zie je als deze rond is, daardoor oogt de trapeze aan de binnenzijde rommelig, wat overigens niet ten koste gaat van performance. De Majestic is een zware trapeze die veel ondersteuning biedt. Hij voelt stevig aan en je zit er goed vast in, “Alsof The Hulk je vastpakt”, een comfortabele trapeze die vooral tot zijn recht komt bij rijders die oldschoolen of vaak overpowered varen.

Best geschikt voor: Een holle rug.

Mesje: Aanwezig.

Dit artikel is afkomstig uit de Access #2 van 2016. Dit nummer kunt u hier bestellen. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van