17-07-2016 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Review: Naish Arsenal

Naish heeft de Arsenal trapeze ontwikkeld om maximale ondersteuning te geven aan je rug tijdens het kiten. Dankzij de memory foam padding rondom de rugwervel vormt de trapeze zich naar je lijf, met een ergonomisch gevormde structuur. Volgens Naish is dit de Arsenal een uitstekende keuze voor verschillende lichaamstypes omdat het wijde ontwerp de trekkracht over de hele trapeze gelijk verspreid. De dubbele spreader bar strap houdt de haak veilig op zijn plek.

De Arsenal maakt een forse eerste indruk, door de hoge rug lijkt de trapeze groot uit te vallen. We proberen de trapeze in maat L en ook voor grote mensen is dit een omvangrijke trapeze. Om het grote oppervlak toch flexibel te houden heeft Naish geen backplate in de trapeze verwerkt, wat leidt tot een soepel geheel.

Review Naish Arsenal 2

Het aan en uittrekken van de Arsenal is redelijk eenvoudig en we zijn verrast over de extra anti-slip strap die niet alleen voorkomt dat de banden tijdens het varen geleidelijk open glijden, maar ook slijtage van de straps tegen gaat. Door de grote hoeveelheden padding is dit een wat logge, comfortabele trapeze.

Dankzij de hoge rug en grote oppervlak leent de Arsenal zich het beste voor lange rijders met een vlakke rug die maximale ondersteuning van hun trapeze verlangen. Omdat de trapeze soepel is leent deze zich ook goed voor golfrijders, tegelijkertijd limiteert de omvang van de trapeze je bewegingsvrijheid.

Best geschikt voor: Lange mensen met een rechte rug.

Mesje: Mesje en pocket (beide) niet aanwezig.

Dit artikel is afkomstig uit de Access #2 van 2016. Dit nummer kunt u hier bestellen. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van