07-03-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Review Naish Park 8M 2011

De Naish park is voor rijders die op zoek zijn naar een simpele kite met een hoge performance. Zo wordt de Naish Park aangekondigd. En zo is het ook. De Park is een veilige, stabiele en prestatiegerichte allroundkite. Hoe te kiezen tussen de Naish Torch en de Naish Park? De Torch is specifiek voor de rijder die houdt van een echte c-kite met een vijflijns herstartsysteem gericht op freestyle en wakestyle. De Park is gericht op de rijder die ook van een ‘c-kite’ houdt, maar heeft een betere toegankelijkheid voor alle rijders. Zowel voor beginners als rijders die willen uithaken. Ook voor degenen die alle condities en stijlen willen proberen is de Park geschikt. En ik, met mijn 63 kg, mocht de 8-meter testen!

De Park in het kort

De dag na aankomst in Tarifa stond er een lekker windje. Dus gelijk naar een vlakwaterspot: de lagune. Ik was vol adrenaline, voor de eerste keer met de Park. Ik haalde hem uit de tas, wat overigens een hele mooie compacte tas is, en had hem binnen no-time de lucht in. De Park is een vierlijns kite met een heel simpel en degelijk safetysysteem. Door de safety van je af te duwen is de kracht van de kite meteen verdwenen. Je kan naar eigen voorkeur de bardruk instellen door op de tip een knoopje te verzetten.

De Park op het water

Dus daar stond ik dan op de lagune met dertig knopen tot stoten van veertig knopen. Ik heb me geen één keer onveilig gevoeld. De Park is snel en hangt veilig in de lucht. Wat opviel was dat hij bijna geen bardruk had, waardoor ik me met die harde wind heel veilig voelde. Ook wanneer ik de bar van mij af duwde ging de kracht makkelijk uit de kite. De high-end, zelfs zonder te depoweren is echt ‘high’, je kunt bij harde wind dus lang doorvaren.De condities op Valdevaqueros kunnen verschillend zijn, helemaal wanneer de wind sideshore tot aflandig is. Waardoor er aan de kant vrijwel geen wind is. Met weinig wind is het lastig de Park in de lucht te houden, wanneer je de kite goed laat depoweren is er niets aan de hand. Vanaf zeventien tot achttien knopen is de 8-meter Park perfect, ook dan heeft hij genoeg kracht om met power tricks te doen. De kite stimuleert je met power te varen, hij verliest wel snel zijn kracht wanneer je bijvoorbeeld een downwind bochtje maakt. De bar voelt goed aan, zowel ingehaakt als uitgehaakt is de Park prettig.

Is de Torch te hoog gegrepen,dan is de Park een goed alternatief

Dat de Park een allround kite is, mag duidelijk zijn. Hij is voor alles inzetbaar of je nu wil waveriden, freeriden of freestylen, het is allemaal mogelijk. Vind je het prettig om met een c-shape kite te varen, maar is de Torch net even te hoog gegrepen, dan is de Park een goed alternatief. De vierlijns kite is zowel depowered als powered goed te sturen en heeft niet veel bardruk. Met vier lijnen weet je zeker dat je geen vijfde lijn om de leading-edge heen krijgt als de kite door een golf

 van