21-07-2017 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Review: Nalini Integra Lady bibshort en Hug Lady shirt

De zeem in je fietsbroek zie je normaal gesproken niet zitten tijdens het dragen. Ja, je hebt een ‘kontje’ maar verder kijk je gewoon tegen lycra aan. Zo niet bij het Italiaanse wielerkledingmerk Nalini. Daar mag de zeem gezien worden. Deze set is er ook voor heren.

Door: Janneke Scheepers

Integra bibshort

Nalini’s Integra bibshort voor dames voegt zeem en broek samen in één naadloos paneel. Je ziet de zeem dus echt zitten aan de buitenkant, inclusief de padding. Dat is even wennen als je de broek voor het eerst ziet. ‘Heb ik hem nou binnenstebuiten? Is dit geen productiefout?’ Al gauw blijkt dat er goed is nagedacht over dit ontwerp.

Dankzij de geïntegreerde zeem zijn alle overbodige stiksels verwijderd. Dit moet het draagcomfort vergroten. Of het ook echt zo werkt, merk ik vanzelf op de fiets. De broekspijpen, randen van het bovenstuk en de bretels zijn lasergesneden en bevatten dus geen stiksels. Dit geeft de broek een strakke, hightech look.

Eenmaal aangetrokken zit de broek als gegoten. De stof trekt nergens en mijn benen worden niet afgeknepen. De banden over mijn borst en rug voelen zacht aan en zitten comfortabel. Brede siliconen grippers houden de broekspijpen stevig op hun plaats. Chic!

Vooraf vreesde ik dat de zeem te dun zou zijn, maar dit blijkt niet het geval tijdens het fietsen. Als je goed naar de zeem kijkt, dan zie je dat deze minder dun is dan op het oog lijkt. De padding is gewoon geconcentreerd op de plekken waar de druk op het zadel het grootst is. Daar tussenin is er amper tot geen padding aangebracht.

Deze Integra bibshort is gemaakt van Hot Moa-stof, een licht en ademend materiaal dat geschikt is voor gemiddeld tot zeer warm weer. De stof is behandeld om ervoor te zorgen dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd. Inderdaad vind ik de stof heerlijk fris en droog aanvoelen tijdens het fietsen.

In tegenstelling tot veel andere fietsbroeken voor dames heeft deze elegante broek weinig ronde belijningen. De rechte naden en langere pijpen kleden je benen opvallend mooi af, met een optisch slank effect dat veel dames zal bevallen.

Hug Lady dameswielershirt

Op de Integra bibshort draag ik de Nalini Hug Lady. Een dameswielershirt uitgevoerd in een zachte en uiterst elastische stof. Ook dit shirt heeft weinig stiksels doordat het zonder zijpanden is genaaid. Toch sluit het heel mooi aan. Nalini noemt de pasvorm ‘casual’ maar ik vind het getailleerd en sportief genoeg. Het design is sober en netjes: zwart en grijs met een roze streepje.

Het hightech racegevoel van de fietsbroek ontbreekt bij dit shirt. Anders dan de broek heeft dit shirt geen lasergesneden delen; de mouwen zijn gewoon uitgevoerd met een biesje. Aan de onderkant zit een elastiek. Deze trekt het shirt gelukkig niet in een zak-vorm. Subtiele grippers aan de binnenkant voorkomen dat het shirt opkruipt. Ook tijdens het fietsen blijft het shirt netjes zitten zonder op te bollen of te trekken.

Net als de broek is dit shirt gemaakt van Hot Moastof, wat goed doorwaait. De stof is dun maar niet opengewerkt en wordt – belangrijk – niet zwaar van het vocht. Na een intensief trainingsrondje is de stof weliswaar nat op een paar plekken op mijn rug, maar ik moet het eerste shirt nog tegenkomen waarbij ik dat niet heb.

De drie diepe zakken op de rug zijn erg praktisch. Ze sluiten goed af dankzij de elastieken sluiting, terwijl je er nog wel gemakkelijk in kunt met je hand. Een klein waterdicht zakje voor je telefoon of pasjes was wel handig geweest. Mooie details zoals een ritsgarage en reflecterende elementen zorgen voor een verzorgde uitstraling.

Ik merk dat ik dit setje van Nalini heel graag aantrek! Het nodigt uit om flink te gaan sporten. Broek en shirt voelen fris en ondersteunend aan en het geheel kleedt zeer slank af. Hoewel door Nalini wordt geadviseerd om een maatje groter te kopen, past mijn reguliere maat M perfect. Je komt hiermee elegant voor de dag, zonder er gelijk heel degelijk of conservatief uit te zien. En aan die zichtbare zeem ben je zo gewend.

Prijzen

Nalini Integra Lady Bib Short: € 199,95
Nalini Hug Lady wielershirt: € 84,95
Meer informatie: www.nalini.com

 van