02-04-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Review Nobile 50fifty 140cm 2011

Wakestyle spreekt mij al een tijdje sterk aan. Wanneer we het plan vatten om een aantal wakestyle boardjes te testen met boots ben ik er als de kippen bij. Het eerste board dat binnenkomt is de Nobile 50Fifty. Om te beginnen heb ik hem nog even met straps gevaren voordat werd overgeschakeld op boots. Het was vanaf de eerste sessie veelbelovend.

De 50Fifty op papier
Nobile beschrijft het board met houten kern als het meest krachtige wapen om newschool moves met precisie, agressie en controle uit te voeren. Verder wordt de 50Fifty door Nobile beschreven als puur wakestyle. Het zou een enorme pop moeten hebben, veel controle bieden en boterzachte landingen geven.

De 50Fifty op het water
De grootte van het board spreekt mij meteen aan. Hij loopt goed hoogte. De vinnen zijn kleiner dan standaard en de combinatie van de channels zorgt voor een mooie balans tussen controle en speelsheid. Ik verwachtte het aanvankelijk niet, maar het board is behoorlijk flexibel, wat het varen in de chop fijn maakt. Het board heeft niet veel rocker, wat niet standaard is voor een wakestyler, maar door het flexpatroon heb je hier weinig last van. Vanaf de eerste sprongen in- of uitgehaakt was ik verkocht. Het board doet absoluut wat Nobile zegt: het genereert een harde pop, goede controle en fijne landingen. De 50Fifty doet wat een kiteboard voor mij moet doen en hij doet het goed!

Er zitten genoeg inserts op om zowel met straps als met boots een fijne stance te vinden. De meegeleverde pads zijn zacht en prettig. Met boots wordt het board nog net een stapje radicaler, doordat je meer controle, pop en zachte landingen krijgt.

Conclusie
Het board is flexibel, zorgt voor controle, goede pop en zachte landingen. De 50Fifty is voor de rijders die hard en hoog willen gaan. Met drie jaar breekgarantie stond niets in de weg om de hardste en hoogste moves te maken.

Door: Chris van Hienen

 van