07-03-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Review North Team Series 135cm 2011

De Team Series ‘11 is het highperformance freestyleboard van North. Het board is gemaakt voor deze veeleisende kiteboarders en dit is dan ook in alle opzichten te merken. Nieuw dit jaar zijn de v-channels die zorgen voor sneller planeren en een betere grip, de set-up van de vinnen is ook veranderd ze staan in een hoek van vier graden. Hierdoor is de waterstroom beter en kun je harder varen zonder grip te verliezen. Het is een model voor newscool/wakestyle rijders die zoeken naar een performanceboard met vergeeflijke eigenschappen.

Team Series in het kort

Mooi board met een glanzende bovenkant en een onderkant die eruit ziet alsof hij tegen alles bestand is. De voetbanden ogen comfortabel en hebben verwisselbare dempingskussentjes. Het board is niet helemaal symmetrisch. Het board heeft een ronde rail tussen de hielen, zowel aan de hielzijde als aan de teenzijde, van hiel tot tip is de rail weer scherp.

Teamserie op het water

Het board planeert snel aan, vaart ook lekker ‘up tempo’ en voelt toch nog speels onder de voeten. Op vlak water en met harde wind is het, voor mij wat grote, board gemakkelijk in het water te houden en kun je hoog poppen. Land je wat sketchy dan zorgt de afgeronde rail ervoor dat je niet gelijk hapt en op je gezicht gaat. Het board geef je ruimte een foutje te corrigeren. Op choppy water voorkom je spray in je gezicht met wat meer druk op je achterste voet, en is het ook comfortabel varen dankzij de goede flex. De scherpe rail zorgt ervoor dat een aankomend golfje geen probleem is. Bij het golfrijden is een foutje snel gemaakt, door de vlakke rocker zie je de tip zo verdwijnen in de ‘wave face’, met als gevolg een onaangename wasmachine. De straps zijn bedoeld voor medium tot grote voeten. Voor de kleinere voeten vond ik de strap minder goed aansluiten. Voor mijn eigen voeten geen probleem, ik vond het heerlijke straps. De pads zijn ergonomisch gevormd en de hardheid kan ingesteld worden door kussentjes onder de pads te vervangen. Wel zijn de pads vrij glad, maar gelukkig is dit zo verholpen als je ze een beetje waxt.

Conclusie

Een opvallend board voor newschool of wakestyle. Popt voortreffelijk en hapt niet snel dankzij de afgeronde rail. In choppy omstandigheden zorgt een correctie van de houding op het board dat je nog steeds je tricks kan inzetten. De voetbanden zijn niet voor de allerkleinste voeten. Met de juiste maat heb je zeer comfortabele voetbanden die met een beetje wax niet doorglijden.

 van