15-02-2017 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Review: Now IPO binding 2016-2017

Het bindingmerk Now is sinds 2012 op de markt en is opgezet door ex pro-boarder J.F. Pelchat. De bindingen van Now hebben een uniek systeem waarbij er gebruik wordt gemaakt van een scharnier in het midden van de binding, voor een soepele drukverdeling van de teen- en hielkant van de binding op het board. Op zowel de hielkant als de teenkant zitten twee contactpunten op het board die je kunt uitrusten met verschillende stijfheden rubber inzetstukjes (zacht, gemiddeld en hard). Hierdoor absorbeert de binding trillingen en krijg je meer controle over je board en een comfortabele ride. Now noemt deze techniek Skate Tech omdat dit het meest lijkt op werking van een truck van een skateboard.

Wij probeerden de IPO uit die al vanaf het begin in de collectie zit. Deze allround binding doet het in elk terrein goed en is geschikt voor elk niveau rijder. De maatvoering bij Now is vrij specifiek en bij ons was er bij de IPO met name nogal wat ruimte over (dikke centimeter) aan de zijkant van het voetbed. We hadden maat 10.5 in een large binding. Maar omdat je de schoenen goed kunt vaststrappen schoven de schoenen niet of nauwelijks. Nu verschilt de breedte van het voetbed en heelcup per model bij Now. Dus check even of je schoen er goed in past. Dat strappen gaat overigens snel en gemakkelijk. Een keer overhalen van de buckle gaat met vier klikken.

IPO-NOW-binding

De door Now gepatenteerde Sieva-enkelstrap heeft een goede drukverdeling en zit lekker al is ie wat aan de dikke kant. De teenstrap is daarentegen dun en licht. Deze is gesplitst zodat er een deel over de voorkant van je tenen loopt en een deel meer bovenop over je tenen. Hierdoor druk je je voet goed de binding in. Het materiaal van de split teenstrap is stijf en geeft weinig mee waardoor je een goed direct gevoel hebt met de binding. Hij blijft ook prima zitten en verschuift niet. De enkel- en de teen-strap zijn tool-less te verstellen al hebben ze daar gebruik gemaakt van een vierkant draaiknopje dat met koud weer een beetje pijnlijk aan de vingers kan zijn om te verstellen.

Now-IPO-binding

 

Het mooie van de binding is dat je op een rubberen voetbed staat waardoor de binding goed de klappen absorbeert. De binding zelf steunt alleen op de disc en de vier contactpunten. Dat voetbed is overigens helaas wel vlak. In een hoek is wel wat beter voor de stand van je enkels en knieën. We hebben de Now bindingen backtoback getest met andere merken en wat direct opvalt is de zeer goede demping. Dit board vooral fijn als de condities ijziger zijn of op onregelmatige pistes. Het gaat allemaal heel soepel en smooth. Je kunt boards die van zichzelf niet zo’n goede demping hebben een stuk soepeler maken.

Je kunt onder de Now bindingen ook hardere of zachtere rubber inzetstukken zetten. We bedoelen niet het rubberen voetbed hiermee maar de stukken die op het uiteinde van de ‘skate truck’ zetten. Deze zijn los verkrijgbaar. Bij de meeste bindingen van Now krijg je een paar, alleen bij de duurdere modellen krijg je twee paar.

Enkele gegevens

De IPO is niet een hele stijve binding maar hij doet z’n werk goed. Binnen de Now flexschaal heeft ie een stijfheid van 6 uit 10. Wij zouden eerder 4 tot 5 zeggen. De highback heeft een instelbare ‘forward lean’. De IPO is verkrijgbaar in drie maten S (5-7.5 US, 36.5-40 EU, 230-255 MD), M (7-9.5 US, 39-42.5 EU, 250-275 MD) en L (10-13 US, 43-47 EU, 280-305 MD) maar ga zeker eerst even passen. Verkrijgbaar in het donkergroen met geel, zwart met rood en wit met blauw.

Prijs € 249,95

Bezoek de volgende website voor meer informatie.

 van