11-11-2016 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Review: NP Bomb

De Bomb trapeze van NP is ontworpen voor lange sessies, in meerdere sporten. Deze Bomb trapeze is de basis, daarbij kies je zelf voor het type (wind- of) kitesurfhaak dat je wilt varen. De Bomb is een uitgebalanceerde combinatie van comfort, ondersteuning en een lichtgewicht ontwerp. De ergonomisch ontworpen vorm zorgt voor ondersteuning aan de rugwervels, terwijl het EVA patroon aan de binnenzijde er voor moet zorgen dat de trapeze op zijn plaats blijft zitten.

De NP Bomb valt vooral op door de mooie trapezehaak, deze oogt solide en weegt bijna niets omdat hij uit aluminium vervaardigd is. De trapeze zelf is ook licht ontworpen en heeft een weinig uitgesproken vorm waardoor hij minder vult (met name bij mensen met een holle rug). De NP Bomb geeft meer ondersteuning op de boven en onderzijde van de trapeze, minder op het midden.

Review NP bomb

Het aantrekken van de Bomb gaat prima, het losmaken is nog eenvoudiger. Tijdens het varen trekt de trapeze nog enigszins samen en dankzij de minder uitgesproken vorm glijdt deze ook wat makkelijker, waardoor de trapeze interessanter wordt voor golfrijders. De stijve spreaderbarpad valt bij de testers goed in de smaak, omdat er veel padding aan de bovenzijde zit die de ribben beschermt en de trapezehaak niet omhoog kan wijzen.

Best geschikt voor: Een gemiddeld rechte rug.

Mesje: Aanwezig.

Dit artikel is afkomstig uit de Access #2 van 2016. Dit nummer kunt u hier bestellen. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van