13-03-2018 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Review: Born Warm Up

Striemende, harde wind langs je benen. Koud water dat via het voorwiel uit de plassen tegen je schenen spat. Ook al regent het niet, op de fiets koel je snel af. Gelukkig zijn er steeds meer producten verkrijgbaar die een rit onder barre omstandigheden comfortabeler maken. De Born Warm Up-gel, is de oplossing hiervoor. 

De Born Warm Up-gel

Born heeft met de Warm Up-gel zo’n product in het assortiment. Naast amateurrenner was Drs. Wim Jennen, de oprichter van Born, apotheker in het Limburgse Born. Zijn ervaring met koersen combineerde hij met kennis uit de apotheek. Eén van de producten die in zijn koersjaren steeds meer nieuwsgierigheid van mederenners trok, was de olie die hij voor de koers op zijn benen smeerde. Het resulteerde in de Born verzorgingslijn, die na een steeds grotere vraag vanuit het peloton in de apotheek te koop was. De verzorgingslijn is vervolgens uitgebreid, verbeterd en nu nog steeds verkrijgbaar.

Born Warm Up-Gel test

De test

Met de Born Warm Up-gel ben je net dat beetje extra beschermd tegen de kou. Het is een active warming cream. Een verwarmende crème, die de natuurlijke doorbloeding van weefsels stimuleert. Naar eigen zeggen door de werkzame bestanddelen van kruiden te combineren met een sterk warmtegevoel. Dat maakte mij nieuwsgierig. Wat is precies het beloofde warmtegevoel en zorgt het niet voor irritatie van de huid?

Natuurlijk is dat laatste zeer persoonlijk, niet iedere huid is hetzelfde en reageert hetzelfde op een product. Vooral tijdens een lange, koude rit merk ik dat met name mijn knieën, schenen en onderarmen snel afkoelen. Om gelijk alles in te smeren met de crème ging mij wat te ver, dus begon ik bij de knieën en schenen. De crème smeert makkelijk uit en is niet te plakkerig. Beenstukken of een lange broek kan je met gerust hart over de crème aanbrengen. Na afloop was je de eventuele restjes er makkelijk uit. Op de fiets merk ik direct het verwarmende effect van de crème. Het irriteert mijn huid niet. Wat mij betreft is de Born Warm Up-gel een must-have voor ritten in de kou of met harde wind.

Born Warm Up-Gel

Na de rit moet je er wel even opletten om voor het douchen de plekken die zijn ingesmeerd met de crème af te vegen. Dit doe je om de overgebleven gel goed te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld met een wash lotion. Op deze manier voorkom je een branderig gevoel als de crème in aanraking komt met het warme water van de douche.

Born Warm Up is verkrijgbaar vanaf € 9,95. Meer informatie over de Born Warm Up is te vinden op website van Born.


Deze review van de Born Warm Up is afkomstig uit Wielrenblad #1 2018. Wil je meer reviews lezen over andere producten? Neem dan even een kijkje op onze website of ga direct artikelen van De Buit en blijf op de hoogte onze laatste reviews en bevindingen.

 van