Review Polar Pacer Pro

De Polar Pacer Pro is bij uitstek een sporthorloge voor de hardloper; zowel beginnend als gevorderd. Het horloge voelt super licht aan je pols en heeft een prettige pasvorm. Ook tijdens het hardlopen, fietsen, wandelen of welke sport je ook doet, heb je niet door dat je een horloge draagt. Door de ingebouwde GPS wordt nauwkeurig je snelheid en afstand gemeten waardoor elke stap die je doet of meter die je fietst wordt in geklokt.

Het scherm is heel helder en alle getallen en metingen zijn ook in de felle zon prima te lezen zodat je tijdens je trainingen en wedstrijden tussentijds kan checken hoe je ervoor staat. De knopjes aan de zijkanten van je scherm zijn makkelijk te bedienen. Je hebt binnen een mum van tijd door waar je alle instellingen en trainingen kunt vinden en hoe je deze kunt personaliseren.

Via de Polar Flow app die je op je telefoon installeert, is de Polar Pacer Pro heel makkelijk te koppelen en vervolgens helemaal naar eigen wens in te stellen. De processor van de Pacer Pro is heel snel; je trainingssessies zijn daardoor binnen no time gesynchroniseerd met je Polar Flow app. Je kunt de analyses van je trainingen ook makkelijk terug kijken op je horloge en op deze manier nagenieten van je prestaties. Naast de gebruikelijke verbruikte calorieën en gemiddelde snelheden kun je ook gedetailleerder bezig zijn met je trainingen doordat Polar ook werkt met hartslag- en vermogenszones.

De Pacer Pro heeft ook verschillende trainingstests beschikbaar. Een hardlooptest, fitnesstest, wandeltest en fietstest. Heel handig om te weten wat je uitgangspositie is qua maximale hartslag, je VO2 max en je vermogenszones bijvoorbeeld. Maar het geeft je natuurlijk ook een boost om te zien hoe je vooruit bent gegaan in je fitheid door tussendoor één of meerdere testen te herhalen.

Polar Pacer Pro Review 7.41.46 PM (1)

Om je ontwikkeling en gezondheid op peil te houden, biedt Polar ook kracht-, cardio- en core trainingen aan. Deze trainingen zijn al voorgeprogrammeerd op je horloge en worden dagelijks aangeboden. Afhankelijk van je trainingsstatus wordt een bepaald soort training beschikbaar gesteld. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren door de aanwezige uitleg; zowel in tekst als in bewegend beeld en zijn echt een meerwaarde voor bijvoorbeeld je hardlooptrainingen. Je merkt echt dat je bij langere hardloopafstanden een hogere gemiddelde snelheid kan hanteren door je sterkere core.

Tijdens je slaap meet de Polar Pacer Pro onder andere je mate van herstel tijdens je slaap en je zogenoemde Nightly Recharge. Afhankelijk hiervan geeft Polar tips and tricks; is het tijd voor een stevige training of kun je het beter even rustig aan doen? Onwijs handig als je beginnend sporter bent en alle begeleiding welkom is zodat je met veel enthousiasme van het ene doel naar het andere sport!

De Polar Pacer Pro heeft een lange batterijduur. Als je 5 á 6 keer per week ca een uur sport, hoeft je horloge maar één keer per 6 á 7 dagen opgeladen te worden. Het opladen zelf duurt ook slechts 1,5 á 2 uur dus voor je het weet kun je weer lekker verder trainen!

Concluderend vind ik de Polar Pacer Pro een aanwinst. Prijs/kwaliteit verhouding is top en het horloge voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Het horloge brengt efficiëntie aan in je trainingen en daardoor heb ik elke dag profijt en plezier van dit sporthorloge en het maakt mij alleen maar enthousiaster tijdens en na elke training. Een heel mooi, betaalbaar en motiverend horloge!

  • De website van Polar
  • Prijs vanaf €299,90
  • Foto en tekst: Anouk Goedhart
 van