06-08-2017 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer - Mikel

Review: Sealskinz Open Sole Neoprene-overschoenen

De Sealskinz overschoenen zien er erg degelijk en stevig uit. Het Neoprene (synthetisch rubber) van deze maat XL valt strak maar soepel over mijn zomer raceschoenen (maat 45). Verder oogt de overschoen vrij basis.

Door: Rick Brauwers

Door het klittenband aan de onderkant aan te drukken sluit de overschoen overal netjes aan. De rits oogt stevig en is aan de binnenkant voorzien van een iets bredere flap die de boel warm, wind- en waterdicht moet houden. Wat me een beetje zorgen baart is de vrij dunne kevlar zool onder de neus van de overschoen. Maar aangezien ik deze Sealskinz vandaag op de racefiets zal gebruiken verwacht ik nauwelijks slijtage. Ik kan me voorstellen dat de zool het zwaar te verduren zal hebben tijdens een mountainbiketocht waarbij er met regelmaat contact is met ruwe ondergrond.

Tijdens een rit op een racefiets hoeft een overschoen niet zoveel te kunnen. Eigenlijk gaat het maar om twee dingen: je voeten moeten droog en warm blijven, that’s it. De omstandigheden tijdens de testrit van 110 km waren ideaal. De temperatuurschommelde tussen 2 en 5 graden boven het vriespunt. Het wegdek was nog nat van de regen die de nacht ervoor gevallen was. Het waaide fors (ZZW: windkracht 4). Na 2 uur begonnen mijn handschoenen kou door te laten. Maar mijn voeten voelden nog steeds warm. Ook bij thuiskomst waren mijn voeten nog steeds droog en warm. Test geslaagd!

SPECIFICATIES

  • Materiaal: 90% neopreen, 10% Nylon
  • Winddicht, windvanger aan de binnenkant van de rits.
  • Siliconen been grip. • Eenvoudig optreklus.
  • Kevlar hiel en teen om slijtage tegen te gaan
  • Reflecterend Sealskinz Logo

Prijs € 39,95
Meer info: Sealskinz.com

Wielrenblad blog: hét blog voor en door wielrenners

Naast het magazine Wielrenblad, geniet je online van het Wielrenblad blog. Dit blog wordt beheerd
door de makers van Wielrenblad, die net als jij maar wat graag op de racefiets stappen. Een magazine
en blog voor en door wielrenners dus! Hier vind je alles over wielrennen: van informatieve artikelen en
nieuws tot inspirerende verhalen, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Wielrennieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van wielrennen, check je onze nieuwspagina. Hier verzamelen we al onze blogs over aankomende wielerrondes, nieuwe racefietsen en andere musthaves voor fietsers. Maar ook over nieuwe of verbeterde parcoursen en fietsroutes bijvoorbeeld. Kortom: alles wat nieuw is op het gebied van wielrennen, lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van de nieuwste editie van Wielrenblad natuurlijk!

Tips & tricks voor het wielrennen

Vraag jij je soms wel eens af hoeveel je moet trainen voor een wielerronde? En of het verstandig is om te fietsen als je niet helemaal fit bent of een bepaalde blessure hebt? Of ben je benieuwd hoe je jouw techniek op de racefiets kunt verbeteren? En waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een nieuwe racefiets of andere benodigdheden voor tijdens het wielrennen? Het antwoord op deze – en nog veel meer – vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere wielrenner

Zit je even niet op je racefiets, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van wielrennen tot interviews met bekende en minder bekende fietsers en fietsfanaten. En van nieuwe ontwikkelingen binnen de fietssport tot de mooiste fietsroutes. Met dit leesvoer vermaak jij je prima wanneer je een dag niet op de fiets zit!

Wielrenblad online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van Wielrenblad? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je precies wat je in de nieuwste editie van Wielrenblad kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van Wielrenblad? Dan kun je de (digitale) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je Wielrenblad altijd als eerste op de mat ontvangt!

 van