06-08-2017 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Review: Sealskinz Open Sole Neoprene-overschoenen

De Sealskinz overschoenen zien er erg degelijk en stevig uit. Het Neoprene (synthetisch rubber) van deze maat XL valt strak maar soepel over mijn zomer raceschoenen (maat 45). Verder oogt de overschoen vrij basis.

Door: Rick Brauwers

Door het klittenband aan de onderkant aan te drukken sluit de overschoen overal netjes aan. De rits oogt stevig en is aan de binnenkant voorzien van een iets bredere flap die de boel warm, wind- en waterdicht moet houden. Wat me een beetje zorgen baart is de vrij dunne kevlar zool onder de neus van de overschoen. Maar aangezien ik deze Sealskinz vandaag op de racefiets zal gebruiken verwacht ik nauwelijks slijtage. Ik kan me voorstellen dat de zool het zwaar te verduren zal hebben tijdens een mountainbiketocht waarbij er met regelmaat contact is met ruwe ondergrond.

Tijdens een rit op een racefiets hoeft een overschoen niet zoveel te kunnen. Eigenlijk gaat het maar om twee dingen: je voeten moeten droog en warm blijven, that’s it. De omstandigheden tijdens de testrit van 110 km waren ideaal. De temperatuurschommelde tussen 2 en 5 graden boven het vriespunt. Het wegdek was nog nat van de regen die de nacht ervoor gevallen was. Het waaide fors (ZZW: windkracht 4). Na 2 uur begonnen mijn handschoenen kou door te laten. Maar mijn voeten voelden nog steeds warm. Ook bij thuiskomst waren mijn voeten nog steeds droog en warm. Test geslaagd!

SPECIFICATIES

  • Materiaal: 90% neopreen, 10% Nylon
  • Winddicht, windvanger aan de binnenkant van de rits.
  • Siliconen been grip. • Eenvoudig optreklus.
  • Kevlar hiel en teen om slijtage tegen te gaan
  • Reflecterend Sealskinz Logo

Prijs € 39,95
Meer info: Sealskinz.com

 van