SKS Airchecker 2 – Review

In het kort: De SKS Airchecker 2 is een compact apparaatje waarmee je altijd de juiste spanning in je banden weet. De juiste hoeveelheid lucht in je banden is momenteel misschien wel belangrijker dan ooit. De hogere snelheden en langere afstanden die je op e-bikes rijdt maken dat je via de juiste bandenspanning de veiligheid en duurzaamheid kan vergroten. Maar ook kun je comfort creëren door te spelen met de juiste spanning. Belangrijke zaken, die je gemakkelijker en preciezer doet met de SKS Airchecker 2, de digitale drukmeter van SKS. Want spanning meten doe je niet door een beetje in de band te knijpen, dit is een exacte wetenschap. Zeker wanneer je op zoek gaat naar de balans tussen grip, duurzaamheid en comfort kan het verschil tussen 1.9 en 2.0 al uitmaken.

Tweede generatie

De inmiddels tweede generatie van deze spanningsmeter ziet er gelikt uit, een mooi hoekig ontwerp met zowel een robuuste rubber grip als een glossy voorkant. Aan de voorzijde vind je de display met twee knoppen, één voor het aan- en uitzetten, één om van modus te veranderen. Daarboven vind je een draaibare knop, die je op het ventiel klikt. De kop laat zich draaien op zowel Schrader- als Presta-ventielen. Naast deze kop zit nog een oranje deflate-knop, om lucht mee uit te laten. Het gebruik is simpel, je draait je ventiel open, bevestigt de kop voorzichtig doch stevig, dan even wachten op de piep die aangeeft dat de spanning gemeten is. Klaar. Je kunt met de modusknop zowel de bar- als psi-waarde wijzigen, ook nadat je de spanning hebt gemeten.

Handig en eenvoudig

Wat het handigst werkt is, om voor het meten, je banden wat harder op te pompen dan gewenst en de Airchecker 2 in te stellen op continu meten. Wanneer je dan je spanning meet, kun je er met de deflate-knop lucht uit laten en zal de SKS Airchecker 2 steeds de huidige druk weergeven. Op deze manier werk je eenvoudig toe naar de gewenste spanning. Wat dan enkel rest, is rijden en voelen. Met slechts 55 gram neem je ‘m ook eenvoudig mee om eventueel onderweg nog eens van spanning te wisselen. Voor 24,99 euro mag de Airchecker 2 eigenlijk niet ontbreken in je schuurtje.

SKS Airchecker 2

Tips en tops

+ Compact + Handig in gebruik

Geen

De SKS Airchecker 2 kost €24,95. Benieuwd naar meer? klik hier voor meer informatie over de Airchecker.


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Word abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van