07-03-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Review Slingshot Rally 12M 2011

De laatste keren op het water was ik bezig mijn railey- en back-to-blinds, flat3’s en veel pogingen om mijn bar in de lucht te passen. Hopelijk zal ik in Tarifa weer is een keer een pass landen en gaat de Rally mij daarmee helpen. De kite is gevaren op vlak water en in golven met wind van vijftien tot vierentwintig knopen in verschillende sessies.

De Rally in het kort

Slingshot belooft een mengeling tussen de c-shapes (Fuel en RPM) en een delta-shape en noemt het een open delta c-kite.  De kite heeft volgens Slingshot een goed reactievermogen, een goede hang time, een grote range en is bovendien stabiel. Freestyle of surf, de Rally is een kite die het volgens Slingshot allemaal kan. De Rally ziet er netjes afgewerkt uit. De kite heeft drie struts en een one-pump waardoor hij zo is opgepompt. De bar ziet er degelijk uit en het veiligheidssysteem werkt prima en is gemakkelijk in elkaar te zetten. Het systeem dat de centrale lijnen bij een rotatie uit de knoop houdt werkt in tegenstelling tot andere systemen goed. Wat opvalt wanneer de kite de lucht in gaat is dat de vorm heel plat is en de kite geen pulleys heeft.

De Rally op het water

De kite staat stabiel in de lucht, heeft niet veel bardruk en reageert heel direct. De draaicirkel is redelijk groot en de kite heeft wel wat pull in een loop.  Wat opvalt bij de Rally is de hang time. De kite trekt mij gecontroleerd de lucht in en geeft voldoende hang time om een grabje of onefooter te doen en weer zacht te landen. Uitgehaakt ben ik minder onder de indruk van de kite. De pop is prima en gecontroleerd, alleen wanneer ik met een hand de bar los laat voor een to blind of een rotatie inzet reageert de kite veel meer dan verwacht. Hierdoor is de kite minder geschikt voor ingewikkeldere uitgehaakte tricks, hiervoor zijn de RPM en Fuel mogelijk meer geschikt. Wanneer je uithaakt blijft de kite wel gemakkelijk te controleren en voorspelbaar en dat geeft vertrouwen daarom is de Rally wel geschikt om bijvoorbeeld de railey onder de knie te krijgen. De low-end en high-end van de kite zijn prima. Ik kan met weinig wind gemakkelijk hoogte lopen terwijl anderen moeite hebben up wind te blijven. Met veel wind is de kite stabiel en voorspelbaar en komt de hangtime van de kite het best tot zijn recht. Het herstarten van de kite gaat prima door aan een stuurlijn te trekken.

Stabiel en reageert direct

De Rally is een stabiele en direct reagerende kite met weinig bardruk. De Rally is geschikt om te leren uithaken, maar is minder geschikt voor ingewikkelde uitgehaakte tricks. De kite heeft veel hangtime en een goede high- en low end.

6M €1.097 €1.291
8M €1.155 €1.359
10M €1.223 €1.439
12M €1.274 €1.499
14M €1.342 €1.579

 van