19-10-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Review: SQlab 70X grips

SQlab is allang geen onbekende meer voor Up/Down mountainbike magazine. Deze medische specialisten nemen comfort op de fiets zeer serieus en ontwikkelen diverse onderdelen om het ons bikers zo prettig mogelijk te maken. Dat deze SQlab 70X grips geen uitzondering zijn blijkt wel tijdens onze eerste ritten. De handvatten zijn speciaal voor mountainbikers ontwikkeld, wat wil zeggen: comfort, grip en goede demping zijn van groot belang.

Maar ze hebben bij SQlab ook verder gekeken. Zo hebben ze de lock-ring, waarmee je het handvat op het stuur vastzet, naar de binnenzijde verplaatst, zodat er een drukpunt op het uiteinde meer is. De textuur is zo bedacht dat je ook bij nat of ander slecht weer goede grip blijft houden. Dit specifieke MTB model heeft ook een speciale compound die wat duurzamer is en de grip zelf is slank zodat deze prettig vasthoudt. De handvatten zijn bovendien hoekig ontworpen, volgens de boys bij SQlab houdt dit prettiger vast dan een compleet ronde grip.

De SQlab 70x grips komen in verschillende maten, op de SQlab site kun je een speciaal A4-tje uitprinten waarmee je jouw maat kunt bepalen. En als laatste zijn handvatten misschien wel de goedkoopste Up/Grade van je bike die je kunt doen, tof om mee te experimenteren je je bike in no-time een nieuwe look & feel te geven. Houd er even rekening mee dat de SQlab 70x grips verkrijgbaar zijn in de maten S en M.

De SQlab 70X grips zijn verkrijgbaar bij je lokale fietsenwinkel vanaf €29,95. Voor meer informatie over de SQlab 70X grips kun je terecht op de website. Check ook even de video’s die ze het wereldwijde web op slingeren via de YouTube-pagina van het merk, daar kun je bijvoorbeeld zien hoe je deze grips monteert. Ride on!

Meer lezen? 

Deze review van de De SQlab 70X grips is afkomstig uit Up/Down #3 2018. Word abonnee zodat je het magazine als eerste ontvangt, en geen test meer hoeft te missen. Uiteraard kun je ook losse uitgaven van Up/Down nabestellen in onze Soul Webshop. Daarnaast kun je de digitale uitgaven van Up/Down terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je de magazines ook op tablets en smartphones kunt lezen.

 van