11-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Thule Shieldbag

Een tijd terug introduceerde Thule haar fietstassenlijn Pack ’n Pedal, waar steeds meer telgen bij zijn gekomen. Zo ook dit zadeltasje, de Shield Seat Bag. Elke zichzelf respecterende bikepacking-fan zal direct de roll-top sluiting herkennen, die bij veel van de bikepacking- zadeltassen gebruikt wordt. Echter is deze Thule niet bedoeld voor kleding, maar puur voor de essentials, zoals een binnenband, minipomp of CO2-patroon, minitool, bandenlichters en een reepje.

De tassen zijn van een reflecterend en waterafstotend materiaal gemaakt en je hangt ze redelijk makkelijk onder je zadel. De kliksluiting laat zich makkelijk afsluiten en het geheel ziet er robuust uit.

De tas komt in twee maten, de small in 0,8 liter en de large in 1,4 liter. Wij vonden de small ruim genoeg voor de standaard-gear en hij is bijzonder prettig voor de kortere ritjes waarbij je zonder rugtas een rondje wil maken, maar niet zonder reparatiespul wil zitten. Uiteraard ook zeer goed te combineren met de bidonhouder van Topeak, waardoor je weer plek in je tas overhoudt voor een banaan. Of zoiets.

Adviesprijs small: € 29,95
Adviesprijs large: € 39,95
Meer info: Thule.com

 van