03-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Vaude MOAB 16 fietsrugtas

Wat we meteen erg tof aan deze tas vinden is dat dit bedrijf zich echt hard maakt voor een milieuvriendelijke productie. Zo voldoen de basismaterialen aan het strenge Bluesign-label, wat zorgt voor minder chemicaliën en waterverbruik, en is het bedrijf aangesloten bij de FairWear Foundation, dat de arbeidsomstandigheden bij de producenten in de gaten houdt. Dus op dat gebied zit het wel snor met deze tas.

Maar zit hij ook lekker? In een woord: ja. Het ruggedeelte is gemaakt van een soort hardshell, welke de tas mooi in vorm houdt. Dat is altijd prettig wanneer je de tas met wat minder inhoud gebruikt. De dikke meshstukken zitten strak doch comfortabel op je rug en blijven dankzij het gaas goed zitten. Door de constructie kan er genoeg lucht tussendoor. Dit geldt ook voor de voorgevormde schouderbanden, die vol met luchtdoorlatende gaten zitten. Een stevige heupband (met handig zakje) zorgt er samen met de borstband voor dat alles goed op z’n plaats blijft zitten. Wel houden we met onze 190 centimeters niet veel speelruimte over, dus de wat langere mensen raden we aan de tas eerst even te passen.

De tas zit vol handige vakken, zodat je flink wat orde kan scheppen. In het hoofdvak is plaats voor een drie liter waterzak, die niet standaard wordt meegeleverd. Het vak kan helemaal worden opengeritst, wat de binnenzijde erg overzichtelijk maakt. Het voorvak biedt ruimte aan pomp, een extra vak en een speciaal vak voor je zonnebril. Onderin zit nog een apart buitenvak voor een reparatiesetje, daaronder een rits met een meegeleverde regenhoes. Helemaal op de voorkant bevindt zich nog een vak waar je je trailhelm onder kunt stoppen.

De tas is verkrijgbaar in drie kleuren, is mooi afgewerkt en met zijn zestien liter zouden we deze voor zowel een klein rondje als een dagtocht in willen zetten. Het enige wat we nog graag zouden zien is het toevoegen van een rugbeschermer in de tas, dat zou ‘m echt afmaken.

Klik op de afbeelding om in te zoomen
Meer info: www.vaude.com

Prijs: € 112 (zonder waterzak)

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van