03-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Vaude MOAB 16 fietsrugtas

Wat we meteen erg tof aan deze tas vinden is dat dit bedrijf zich echt hard maakt voor een milieuvriendelijke productie. Zo voldoen de basismaterialen aan het strenge Bluesign-label, wat zorgt voor minder chemicaliën en waterverbruik, en is het bedrijf aangesloten bij de FairWear Foundation, dat de arbeidsomstandigheden bij de producenten in de gaten houdt. Dus op dat gebied zit het wel snor met deze tas.

Maar zit hij ook lekker? In een woord: ja. Het ruggedeelte is gemaakt van een soort hardshell, welke de tas mooi in vorm houdt. Dat is altijd prettig wanneer je de tas met wat minder inhoud gebruikt. De dikke meshstukken zitten strak doch comfortabel op je rug en blijven dankzij het gaas goed zitten. Door de constructie kan er genoeg lucht tussendoor. Dit geldt ook voor de voorgevormde schouderbanden, die vol met luchtdoorlatende gaten zitten. Een stevige heupband (met handig zakje) zorgt er samen met de borstband voor dat alles goed op z’n plaats blijft zitten. Wel houden we met onze 190 centimeters niet veel speelruimte over, dus de wat langere mensen raden we aan de tas eerst even te passen.

De tas zit vol handige vakken, zodat je flink wat orde kan scheppen. In het hoofdvak is plaats voor een drie liter waterzak, die niet standaard wordt meegeleverd. Het vak kan helemaal worden opengeritst, wat de binnenzijde erg overzichtelijk maakt. Het voorvak biedt ruimte aan pomp, een extra vak en een speciaal vak voor je zonnebril. Onderin zit nog een apart buitenvak voor een reparatiesetje, daaronder een rits met een meegeleverde regenhoes. Helemaal op de voorkant bevindt zich nog een vak waar je je trailhelm onder kunt stoppen.

De tas is verkrijgbaar in drie kleuren, is mooi afgewerkt en met zijn zestien liter zouden we deze voor zowel een klein rondje als een dagtocht in willen zetten. Het enige wat we nog graag zouden zien is het toevoegen van een rugbeschermer in de tas, dat zou ‘m echt afmaken.

Klik op de afbeelding om in te zoomen
Meer info: www.vaude.com

Prijs: € 112 (zonder waterzak)

 van