24-11-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Riders Republic – Review

Riders Republic is een prachtig en vermakelijk extreme sports game die zowel voor multi-player als solo-player uitdagend en leuk is in een indrukwekkende wereld waar je geen genoeg van krijgt.

Extreme sports

Riders Republic neemt je mee in een adembenemende online open wereld waarin je vrij bent om overal naar toe te rijden, vliegen of te vallen. Ondanks dat het idee bekend is binnen de game wereld zorgt Riders Republic dat mijn innerlijke extreme sports fan naar buiten komt. Al rij ik keihard downhill op mijn mountainbike of vlieg ik met mijn rocket-powered wingsuit door de bergen, ik blijf me verbazen over wat er allemaal mogelijk is.

De set-up van het spel is redelijk bekend en is vergelijkbaar met Steep, een voorgaand Ubisoft game, en Forza Horizon. Zo kan je je eigen avontuur creëren door mee te doen met een race of trick contest, opzoek gaan naar collectables of betere gear of gewoon lekker rond cruisen. Als vervoer kan je kiezen uit een mountainbike, snowboard, ski’s en wingsuit. Door bijvoorbeeld races of trick contests te winnen kan je betere bikes vrijspelen waardoor je weer mee kan doen met moeilijkere races.

Bij snowboarden en skiën is momentum het belangrijkst tijdens een race. Het onder controle houden van je snelheid en balans zorgt ervoor dat je meer vaart maakt. Bij fietsen is timing juist weer van belang. Door goed gebruik te maken van je remmen en je uithoudingvermogen zorgt je voor een voordeel tijdens de technische onderdelen van de race.

Adembenemend

Naast de leuke en uitdagende races en trick contests is er nog veel meer te doen in de prachtige wereld die Ubisoft heeft ontwikkeld. Denk aan collectables, mooie uitzichten of verscholen stunt activiteiten zoals een bepaalde afstand springen over een kloof of rivier. De wereld bestaat uit een aantal real-life nationale parken uit Amerika. Bryce Canyon, Yosemite Valley, Sequoia, Zion, Canyonlands, Mammoth Mountain en Grand Teton zijn allemaal verwerkt in de map gezamenlijk met 45 real-life landmarks waardoor je altijd aan het genieten bent van je omgeving en je stimuleert om elke berg en ravijn te bezoeken.

Riders Republic is een extreme sports game die ervoor zorgt dat je lacht, juicht, zweet en schreeuwt in een wereld waar je geen genoeg van kan krijgen. Riders Republic zoekt de lijn op tussen plezier en uitdagend en laat jou er vrij in om elke kant op te gaan. Wil je lekker rond “cruisen” en de wereld ontdekken of wil je online andere spelers in het stof rijden tijdens een race, alles is mogelijk in Riders Republic en blijft tientallen uren vermakelijk.

Wil je meer weten over Riders Republic? Ga dan naar ubisoft.com.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van