27-07-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Ridley Fenix SL 2016 – Succesvol debuut tijdens Tour de France

De nieuwe Ridley Fenix SL is een echte allrounder, die zijn strepen in het prof peloton al dik verdiend heeft. De fiets is stijf genoeg om massasprints mee te winnen, licht genoeg om in de Tour de France de bergen mee te beklimmen en sterk en comfortabel genoeg om de zwaarste etappes en voorjaarsklassiekers mee te bedwingen. 

Dit is ook wel gebleken tijdens de Tour de France, waar in totaal maar liefst vier overwinningen op een Ridley werden behaald. De Duitse sprinter Andre Greipel wist al deze overwinningen met veel machtsvertoon te boeken. Hij is dan ook de ongekroonde koning van de sprint tijdens deze Tour, aangezien de groene trui door de spectaculaire prestaties van Peter Sagan net door zijn vingers is geglipt.

Greipel1

De renners van Lotto Soudal hadden tijdens de Tour de keuze tussen Noah SL, Helium SL of Fenix ​​SL. Het merendeel van de renners gebruikte drie verschillende fietsen, afhankelijk van de kenmerken van iedere etappe. Greipel koos voor de Noah SL sprints tijdens de eerste week, en dit gold ook voor zijn koninklijke sprint op de Champs-Elysées. In de vijftiende etappe koos de voormalige Duitse kampioen voor de nieuwe Fenix ​​SL en sprintte naar de overwinning.

Het nieuwe Fenix SL frame geeft de mogelijkheid om met 28mm banden te rijden. Daarnaast is de fiets 15% lichter, 8% stijver en geeft meer comfort dan zijn voorganger. De fiets geeft je dus legio aan mogelijkheden. Voor meer informatie over de Ridley Fenix SL kun je hier terecht. Bekijk onderstaande video voor een compleet overzicht van alle nieuwigheden van deze fiets!

[vimeo id=”131739970″]

 

 

 van