13-07-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Ridley Fenix SL

De nieuwe Ridley Fenix SL is een echte allrounder, die zijn strepen in het prof peloton al dik verdiend heeft. In 2004 kwam Ridley met de eerste echte allrounder, de Damocles. Sindsdien heeft Ridley zich voornamelijk gericht op het ontwikkelen van allround fietsen.   

De fiets is stijf genoeg om massasprints mee te winnen, licht genoeg om in de Tour de France de bergen mee te beklimmen en sterk en comfortabel genoeg om de zwaarste etappes en voorjaarsklassiekers mee te bedwingen. De renners van Lotto-Soudal konden dit voorjaar op dit frame rijden, zonder dat ze wisten wat voor fiets het was. De reacties waren overweldigend en de renners wilden heel graag weten op welke fiets ze aan het rijden waren. Het was de nieuwe Ridley Fenix SL.

Het nieuwe Fenix SL frame geeft de mogelijkheid om met 28mm banden te rijden. Daarnaast is de fiets 15% lichter, 8% stijver en geeft meer comfort dan zijn voorganger. De fiets geeft je dus legio aan mogelijkheden.

Voor meer informatie over de Ridley Fenix SL kun je hier terecht. Bekijk onderstaande video voor een compleet overzicht van alle nieuwigheden van deze fiets!

[vimeo id=”131739970″]

 

 van