20-08-2020 - Nieuws

Ridley Kanzo Fast: de snelste gravel fiets?

Ridley lanceert de Kanzo Fast, een competitieve gravel fiets. Door volledig geïntegreerde kabels, aerodynamische buizenprofielen, comfort brengende seat stays en een perfecte krachtoverbrenging doopt Ridley de Kanzo Fast tot ‘snelste gravel fiets ter wereld’.

Ridley lanceerde de Noah Fast in 2018, hun aerodynamische fiets waarmee Caleb Ewan vorig jaar in de Tour de France nog 3 etappes wist te winnen. De fiets werd wereldwijd bekroond tijdens verschillende testen tot ‘Beste Aerodynamische Fiets’. Daarom herken je in de Kanzo Fast wel degelijk het F-Tubing buizenprofiel van de Noah Fast.

De Belgische fabrikant verwerkte ook enkele andere cruciale componenten van hun Noah Fast in deze nieuwe gravel fiets. De perfecte overgang van vork naar frame, de F-Wings onderaan de voorvork, de perfect geïntegreerde kabels dankzij de F-Steerer technologie en het aerodynamische stuur zijn allemaal technologieën die hun strepen reeds verdienden op de Noah Fast.

“Gravel werd onmiddellijk gelinkt aan comfort en bikepacking, maar steeds meer fietsers willen graag aan Gravel Fondo’s deelnemen. Deze wielrenners hebben met de Ridley Kanzo Fast echt de ideale fiets voor hun avontuur,” vertelt Bert Kenens, productmanager bij Ridley. “De fiets is reactief, verbazingwekkend op technische parkoers. Hij is aerodynamisch van een ongezien niveau in de gravel wereld en hij maakt gravel ritten van ruim 200km zelfs comfortabel.”

“Onze tests in de windtunnel wijzen uit dat je makkelijk 17 Watt kan besparen ten opzichte van een gewone gravel fiets. Da’s een hoop kracht dat je elders in de wedstrijd goed kan gebruiken,” licht Kenens toe. “Hij presteerde zelfs fantastisch ten opzichte van onze Noah Fast, met amper 4 Watt meer weerstand overheen alle testopstellingen. Hiermee heb je dus een winnaar op elk moment van de wedstrijd.”

Desondanks alle aerodynamische technologieën blijft de Kanzo Fast wel een echte gravel fiets. Loepzuivere gravel geometrie, comfortabele achterzijde, 42mm bandbreedte en een one-piece gravelstuur.

“De Kanzo Fast is echt de perfecte combinatie van gravel en aerodynamica. Als je alle technische features apart bekijkt, dan sta je perplex. Als je dan het geheel van die features al fietsend ervaart, dan word je gewoon weggeblazen,” vertelt Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory.

De achter brug van de fiets is opvallend laag aan de zitbuis aangezet. “Door deze zo laag te verbinden met de zitbuis schenken we de renner een flink pak comfort,” vertelt Kenens.

Het gravelstuur is misschien wel een van de meest opvallende kenmerken van de Ridley Kanzo Fast. “We zijn echt all-in gegaan bij het ontwerp van dit stuur. De kabels zijn volledig geïntegreerd. Met een korte drop en reach, en 16° geflared, is dit stuur echt ontworpen om op eender welk moment de controle te behouden,” vertelt Kenens.

Bekijk de video-launch van de Ridley Kanzo Fast hier, voor meer informatie en specificaties kun je terecht op de website van het merk.

 van