08-10-2021 - Snowboarden, Nieuws

RIJDERS VAN TRAVIS, LIB TECH EN ORCA HALEN $ 26.500 OP OM DE ORCA TE REDDEN!

Het is 6 jaar geleden dat Travis zijn concept voor een krachtig “whale tailed” apex performance fish snowboard naar hun ExperiMENTAL-divisie bracht. Het ging van telefoontjes naar, servet en notebookschetsen tot CAD-concepten en prototypes en kwam tot leven in 2018 als de magische originele 153. De Orca met zijn veelzijdige ontwerp kenmerken en prachtige esthetiek ontwikkelde zich snel tot een all-terrain snowboard fenomeen.

Lib Tech heeft een geweldige run gehad … op veler verzoek heeft Lib Tech maten toegevoegd om tegemoet te komen aan de grote verscheidenheid aan rijders die de leuke, zwevende carvy Orca power fish-ervaring wilden. Afgelopen winter heeft Lib Tech met Travis samengewerkt om een ​​ultra-high-tech carbon Apex Orca en een nieuwe, meer switch freestyle vriendelijke Orca-derivaat te ontwikkelen met het Natural Selection-evenement in gedachten… de Golden Orca.

HANDGEMAAKT IN DE VS 🌱 GEEN GEVAARLIJK AFVAL

Gelijktijdig met de ontwikkeling van het originele Orca-snowboardmodel hoorden Lib Tech berichten over hun geliefde Orca-pod buren in het zuiden die worstelden met afnemende zalm en aantasting van hun leefgebied. Toen het bestuur het goed begon te doen, besloten Travis en ons interne team dat ze moesten proberen alle positieve orka-energie die jullie hun gaven te gebruiken om prachtige wezens te helpen behouden. Bekijk de video om te zien hoe het allemaal begon.

Lib Tech kwam in contact met lokale orka-advocaten zonder winstoogmerk bij de Orca Conservancy en vonden een geweldige bemanning van gepassioneerde toegewijde orka-liefhebbers, waaronder president en snowboarder Tamara Kelley. In Tamara en de Orca Conservancy vond Lib Tech een partnerorganisatie die zich toelegde op de complexe uitdaging om hun lokale Orca-pods te helpen behouden en een programma op te zetten waarbij een deel van de inkomsten van elk verkocht Orca-snowboard rechtstreeks naar de Orca Conservancy gaat.

De Orca Conservancy werkt aan meerdere aspecten van de uitdagingen waarmee de Southern Resident Orca wordt geconfronteerd. De zuidelijke orka’s voeden zich voornamelijk met zalm waarvan de populatie is afgenomen als gevolg van verlies van leefgebied, overbevissing enz. Het herstel van zalm is een grote agenda voor de Conservancy. Een andere uitdaging voor de walvissen zijn verstoringen of aanvaringen van boten, dus het natuurreservaat legt de nadruk op het onderwijs aan watersporters. Een derde en recente focus van de Conservancy is het Hydrophone-project dat zich richt op vroege detectie van walvislocaties en coördineert met militaire tests en commerciële scheepvaart om walvisverstoringen tot een minimum te beperken.

“Dankzij jullie hebben we het test- en herstelproject voor watertemperaturen kunnen uitbreiden om te helpen bij het kritieke leefgebied van de zalm. Deze zomer hebben we het kiezers educatie programma gelanceerd en ons AI for Orca-programma werkt aan de uitbreiding van ons netwerk van hydra-telefoons om walvissen te helpen bij het grote zeeverkeer.” – Tamara Kelly,

“Direct werken om de Orca Conservancy en het werk dat zij doen voor de gezondheid van het grotere ecosysteem rond de oceaan en de inhammen van Noordwest-Washington te ondersteunen, is een lonende zaak geweest voor ons allemaal bij Mervin MFG! We wilden even de tijd nemen om IEDEREEN te bedanken die heeft bijgedragen aan deze inspanning door de aankoop van het beruchte Orca-snowboard! Half augustus hebben we $ 26.500 gedoneerd om de ernstig bedreigde orka van de Southern Resident te helpen beschermen en herstellen. Deze walvissen passeren vaak net buiten de Mervin Manufacturing-faciliteiten in Sequim Washington. Als de Apex-roofdier van de regio, is hun gezondheid, of het gebrek daaraan, een duidelijk teken van de noodzakelijke inspanningen die de Orca Conservancy heeft geprobeerd aan te pakken! Voel je je geïnspireerd, doneer dan gerust! We juichen hun inspanningen toe en zijn er trots op hen te steunen!” – Travis Rijst

Lees meer over het board op de website van Lib Tech

 van