07-04-2015 - Surfen, Nieuws

Rip Curl Pro Bells Beach Ronde 5

Gisteren begon ronde 5 met de spraakmakende heat tussen de, met 11 wereldtitels achter zijn naam, surf legende Kelly Slater en regerend wereld kampioen Gabriel Medina. De 43 jaar oude Slater begon agressief aan de wedstrijd en gebruikte eerste golf erg goed, hierdoor voerde hij de druk op bij Medina.

De Braziliaanse surfer kon goed met deze druk om gaan en behaalde bij de tweede golf een score van 7.17, waardoor hij de heat won met een score van 13.00 tegenover een score van 12.53. Met deze minimale overwinning was Medina meer dan blij en bereikte hiermee de kwartfinales. Na de heat barstte er vele online discussies uit met frustrerende Kelly Slater fans, die het nog altijd absoluut niet eens zijn met de beoordeling van de jury. Wil je het zelf beoordelen bekijk dan de gehele heat in de video.

[youtube id=”L2i7Bhz7eIo”]

 

Na de eerste heat sloeg de wind in, waardoor de condities achteruit gingen. De volgende heat was tussen de twee Australiërs Joel Parkinson en Josh Kerr. Parkinson wist drie keer eerder de Rip Curl Pro in Bells Beach te winnen, maar werd dit jaar uitgeschakeld door zijn landgenoot Kerr. Parkinson leek de heat te winnen aangezien Kerr de eerste twintig minuten alleen nog maar gepeddeld had. Maar met nog 10 minuten te gaan sloeg Kerr alsnog toe en wist hiermee de heat te winnen.

De derde heat ging tussen Mick Fanning, de winnaar van vorig jaar, en Jadson Andre. In deze heat deed Mick Fanning wat van hem verwacht werd en kwalificeerde zich hiermee voor de kwartfinale. De laatste plaats voor de kwartfinale werd in genomen door Nat Young, die in de vierde heat Jeremy Flores de baas was.

Eerder kwalificeerde vier andere surfers zich voor de kwart finales, waardoor de volgende heats op het programma staan.

Heat 1: Adriano de Souza – Gabriel Medina
Heat 2: Owen Wright – Josh Kerr
Heat 3: Jordy Smith – Mick Fanning
Heat 4: Filipe Toledo – Nat Young

 van