19-04-2017 - Surfen, Nieuws

Ripstar en Surfrider Foundation willen plasticgebruik drastisch terug dringen

De oceaan, onze speeltuin, vult zich jaarlijks met 6,5 miljoen ton afval. Ripstar ziet de directe gevolgen hiervan al jaren op de surfcamps die zij op verschillende plekken aan de Franse kust organiseren. De stranden liggen vol met zwerfvuil, aangespoeld of achtergelaten. Het vormt een gevaar voor de leefomgeving van dieren in en rondom de zee én voor onszelf. Het duurt meer dan 100 jaar om verschillende vormen van plastic af te breken en komt via de voedselketen in ons voedsel. Tijd voor een grondige ommekeer.

Het idee dat water uit een fles moet komen is hardnekkig in de Franse campingcultuur. Dus ook tijdens camps is het aantal waterflessen niet aan te slepen, met een hoop plastic overschot tot gevolg. Dat moet anders besloot Ripstar. Aankomend zomerseizoen worden er in hun zes camps géén plastic waterflessen meer verkocht. In plaats daarvan kun je een aluminium fles kopen, waarmee je drinkwater kunt tappen bij een speciaal tappunt.

In het ontwikkeltraject van de fles heeft Ripstar contact gezocht met Surfrider Foundation waarmee zij al eerder beach clean-ups organiseerden. Van iedere verkochte fles gaat €1,00 naar dit goede doel dat ervoor zorgt dat stranden schoon zijn en plastic gebruik teruggedrongen wordt. Ripstars initiatief sluit perfect aan bij het ‘Rise Above Plastic’ project van Surfrider Foundation. Tevens zullen de twee partijen gezamenlijk doorgaan met het schoonmaken van de stranden en middels educatieve programma’s proberen een bewustzijn te creëren bij alle gasten ten opzichte van plastic verbruik. Zo werken we samen aan een toekomst waarbij we niet alleen van natuur kunnen genieten, maar ook de verantwoordelijkheid nemen voor het behoud ervan.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Ripstar en de website van Surfrider Foundation. Natuurlijk zullen we jullie ook op de hoogte houden via de kanalen van 6|SURF. Volg je ons al op Facebook?

Ripstar_Surfrider_6SURF_02

 van