03-03-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Ritte bikes: een opvallend design!

Ritte is een Amerikaans merk wat vernoemd is naar de legendarische Vlaamse wielrenner Henri Ritte van Lerberge. Ritte werd beroemd nadat hij in 1919 tijdens de ronde van Vlaanderen vlak voor de finish nog even wat ging drinken in een cafe, hij wist de rit uiteindelijk met een voorsprong van 10 minuten te winnen. Er zijn vandaag de dag zoveel fietsmerken op de markt dat men iets speciaals moet doen om hiertussen op te vallen, dit begrijpen ze bij Ritte maar al te goed. Met diverse opvallende topframes zoals de Ace, Bosberg, Vlaanderen en de Snob vallen zij direct op. 

Ace
De Ace is sinds 2015 het vlaggenschip van de road-race fietsen van Ritte. Bij deze fiets is gebruik gemaakt van de meest nieuwe bouwtechnieken en materialen. In tegenstelling tot de meeste framesets die zijn gemaakt in drie of meer afzonderlijk gestempelde stukken, is de Ace gemaakt uit één stuk, zonder harde voegen of naden. De Ace brengt je naar een algemeen hoger niveau!

Ritte Ace - tekst1

Bosberg
Sinds enkele jaren werkt Ritte aan het verfijnen van een geometrie voor het breedste spectrum van de renners. Hiermee wilden zij het ontwerp van een frame evenwichtig en wendbaar tegelijkertijd krijgen, zonder extreme afwijkingen in een van beide richtingen. De Crossberg is een relatief korte frame, met 425mm liggende en een strakker dan gemiddeld front-center. De trapas is laag genoeg voor evenwichtigheid, maar hoog genoeg voor pedaal speling in de meeste scenario’s te voelen. Met de hulp van professionele cross-racers van verschillende niveau’s voor inzicht in de beste combinatie van evenwicht en behendigheid door het hele gebied.

Ritte Bosberg - tekst2

Vlaanderen
We weten dat het een cliché is om te zeggen dat een fiets snel is, maar de Vlaanderen is verdomd snel! Het is asfalt-vernietigend stijf en toch paradoxaal genoeg om comfortabel te rijden. Met een rauwe voorstelling die wordt getemperd door balans is de Vlaanderen niet alleen snel en wendbaar, maar ook stabiel en solide.

Ritte Vlaanderen - tekst3

Snob
Roestvrij staal is een uniek materiaal, net als titanium zal het niet roesten naar verloop van tijd, maar wat de Snob pas echt bijzonder maakt is zijn meer levendige en solide rijkwaliteit. Dit geeft jou als rijder het gevoel alsof je een bent met de weg. Dat is de reden waarom de Snob tot leven komt op technisch, bochtige wegen, uitdagend terrein en elke keer dat het comfort en pure tractie nodig heeft in plaats van brute stijfheid.

Ritte Snob - tekst4

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Ritte fietsen? Neem dan een kijkje op de website!

 van