08-02-2013 - Kitesurfen, Nieuws

Robby Naish schieten in Zuid-Afrika met de HTC One X PLUS

HTC One X PLUS – 64GB – Review

Vreemd; om voor de Access een telefoon te moeten beoordelen, maar lang zo gek nog niet als je weet dat diezelfde telefoon de prijs is voor het Access Fotofestijn.
Maar waarom moeten we nu specifiek deze telefoon beoordelen? Wat maakt deze telefoon nou geschikt voor kiteboarders? Waarom vinden wij het zo leuk om deze telefoon onder de loep te nemen?! Ten eerste: wij als kiteboarders weten onszelf maar al te graag goed voor de kijker te manoeuvreren, is het niet via onze Gopro’s, dan is het wel door de vele toestellen van fotografen die aan de waterkant staan. Maar goed, die Gopro-beelden gaan op den duur toch wel een beetje vervelen en we hebben helaas niet altijd de luxe van een fotograaf, of iemand aan de kant met een dure spiegelreflex in handen.

Wat je tegenwoordig echter vrijwel altijd ter beschikking hebt, is je telefoon! De tijd van een pocketcamera is naverwant voorbij, op vakantie gaan en foto’s schieten doe je met je mobiel en het liefst laten we gelijk alles zien via Facebook of Twitter. Dat is dan ook precies HTC’s benadering, een goede camera en telefoon in één, voor al die mooie momenten die je wilt vastleggen. De HTC One X PLUS beschikt over een 8 megapixel camera, welke over zeer aantrekkelijke foefjes beschikt, zo schiet hij de mooiste bewegende beelden ongeveer even snel als je spiegelreflex en heeft hij een continue opnamen tot wel 99 foto’s! Dat houdt in, dat je met het grootste gemak elk moment van je sequensen kunt vastleggen! Je schiet een groot aantal foto’s achter elkaar en je kiest de beste plaat uit.

Robby Naish vastleggen met de Burstmode en HDR voor de spot!

Bij eerdere toestellen van HTC was er nog wel een sprake van onscherpte. Maar bij de HTC One X Plus lijkt dit verleden tijd. De camera in dit toestel is qua snelheid vergelijkbaar met een spiegelreflex, dus de soms wazige foto’s maken nu plek voor scherpe plaatjes. Bij de overwintering in Kaapstad maakten we bovenstaande plaat van niemand minder dan Robbie Naish met de burstmode. Even serieus. Die doet niet onder voor een foto van een spiegelreflex, omdat we zoveel foto’s met de burstmode kunnen maken lukte het ons om precies het juiste moment vast te leggen terwijl Robby Naish in de top van de golf zat. Een waardevolle functionaliteit voor ons kiteboarders dus die burstmode.

Maar ook voor de foto zonder actie doen de standaard aanwezige features op de HTC One X PLUS wonderen. Zo bevat de telefoon standaard een HDR-functie. Toen we in december aan het voorverkennen waren voor snowkitespots in Nederland maakten we deze plaat met de telefoon op de HDR stand.

 Soms wil je alles om je heen in je opnemen en weet je niet waar je kijken moet, laat staan dat je dit beeld ook nog eens op camera vast moet leggen. Met de One X PLUS bestaat de mogelijkheid dat je foto voor foto schiet van de omgeving en deze aan elkaar vast te plakken. Je hoeft met de HTC One X PLUS geen Photoshop-skills te hebben. Toen we met Access werden uitgenodig voor Nitro Circus maakten we bovenstaand panorama met vrij weinig licht. Het werkt soepel en snel. Met deze panoramafunctie heb je binnen no-time een mooie foto van je omgeving.

Slomo en groepsfoto’s
Maar niet alleen mooie foto’s nemen kan, filmen doet de HTC One X PLUS ook als een “pro”: full HD (1920×1080) in 30 frames per seconde met stereo geluid. Ook zit er een slow motion stand op, welke 108 frames per seconde schiet. Een andere leuke tool is de optie tot het maken van geslaagde groepsfoto’s. Door de snelheid van de camera en een speciale functie zal het niet meer voorkomen dat er mensen hun ogen dicht hebben of niet lachen. Dit wordt namelijk automatisch gecorrigeerd, want de camera neemt gewoon snel een aantal foto’s en plakt deze zo, dat iedereen er goed opstaat.

Zeker als je in Kaapstad overwintert komt het vaak voor dat je in de zon staat en onmogelijk het scherm kan zien van je telefoon, gelukkig is dat niet het geval bij dit toestel. zelfs in de volle zon is alles goed zichtbaar en zijn zelfs teksten op een witte achtergrond prima te lezen.

Conclusie
Zeker door de Burst mode van de HTC One X PLUS is dit toestel er één die voor kiteboarders hoog op de verlanglijst kan worden gezet. Met dit toestel op zak hebben we een tool waarmee we snel en aansprekend beeld kunnen creëren. In de tijd van razendsnelle sociale media een waardevolle tool om je kiteboardverhalen te kunnen vertellen.

Review door Chris Immers

 van