26-02-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Robert Gesink – Back From Zero

Voor het Bau en Lau tijdperk was er voornamelijk een renner waar alle Nederlanders aan dachten als het ging om het winnen van een grote ronde; Robert Gesink. De man geboren in Varssenveld kende echter een aantal tegenslagen in zijn leven, waardoor de prestaties uitbleven. Wat volgde was een periode van zowel mentaal als fysiek herstel. Robert vertelt zijn verhaal aan Shimano Race Tv over hoe moeilijk de weg terug kan zijn.

Afgelopen seizoen was het weer raak; een knieblessure en een vervelende ook.. Niets is vervelender voor een topsporter, niet alleen mentaal, maar ook het fysieke herstel en het opnieuw opbouwen van de vorm is enorm slopend. Het hoort allemaal bij de sport volgens Gesink. Desondanks bleef Robert altijd in zijn eigen kunnen geloven en met steun van zijn familie, vrienden en ploeggenoten begon hij te timmerren aan de weg terug.

Tijdens de winter in het seizoen 2014-2015 liet hij de fiets even staan om vervolgens helemaal vanaf nul opnieuw te beginnen en niet zonder succes. De renner van team Lotto-Jumbo kwam knallend terug met een zesde plaats in de Tour de France. Hij was terug, klaar om de strijd aan te gaan met alles en iedereen!

Dit jaar zijn de ambities als weer vanouds en richt Robert zijn pijlen op een overwinning in de Tour de France. Het gehele interview van Robert Gesink met Shimano Racing tv is hieronder te zien.

Voor meer wielernieuws bezoek je ons op Facebook.

 

 van