27-01-2011 - Snowboarden, Nieuws

Rocco van Straten wint Big Air!

Rocco van Straten heeft voor een grote verassing gezorgt tijdens de LG Snowboard FIS World Cup in Denver, Colorado. De Nederlander wist de eerste overwinning voor Nederland op de Big Air ooit mee naar huis te nemen. Met een totaal van 53.0 punten wist hij de concurrentie voor te blijven. Runner-up Zachary Stone uit Canada wist met 50.8 punten niet voorbij Rocco te komen. Het podium werd afgemaakt door Michael Macho uit Oostenrijk met 48,5 punten, wat zijn beste resultaat uit zijn carriere tot nu toe is.

Na deze historische overwinning was Rocco met stomheid geslagen. ‘Ik ben super blij. Om eerlijk te zijn weet ik niet wat ik moet zeggen. Een ding is zeker; dit is het beste moment uit mijn leven.’

Eerder wist Rocco ook al voor een stunt te zorgen met een vierde plaats tijdens de World Championships in Spanje. ‘Dat gaf me zeker een boost, maar ik moest vandaag wel vechten tegen de jetlag. En dan eindig je opeens eerste. Ik verwachtte dit zeker niet, maar ik hoopte wel op een top-5 klassering.’

Na de eerste twee sprongen bezette Rocco de vijfde plaats, hij had 25.1 punten verdiend met zijn cab 900. In de beslissende derde run wist hij een gigantische backside 1080 te sticken waarop de concurrentie geen antwoord had.

Van harte gefeliciteerd Rocco!

 van