06-12-2016 - Snowboarden, Nieuws

Rock A Rail 2016: hét snowboardevenement van de lage landen!

Rock A Rail 2016: hét snowboardevenement van de lage landen! Het gaat dit jaar al vroeg sneeuwen in Nederland. De internationale snowboardtop treft elkaar 10 december a.s. tijdens een uniek wintersportevenement op de Grote Markt in Den Haag. Vanaf 16.00 uur begint hier de zesde editie van ‘Rock A Rail 2016’.

Beeld: Michiel Rotgans

Na het enorme succes van de afgelopen vijf jaar pakt de organisatie van Rock A Rail 2016 ook dit jaar weer uit met een zeer uitdagend ‘street’ parcours, kraakheldere sneeuw en snowboarders op wereldniveau. Grote namen uit de snowboardscene zoals Zak Hale en Dylan Alito zullen strijden naast Haagse helden als Bob van Unnik en Cees Wille. De prijzenpot bedraagt in totaal 5000 euro, waarvan de nummer één 1000 euro ontvangt. In het hart van Den Haag, op de Grote Markt wordt een twee verdiepingen hoge stellage gebouwd. Hier glijden de snowboarders over stalen buizen (rails) en doen ze spectaculaire tricks over speciaal vervaardigde objecten. De benodigde sneeuw wordt geleverd door De Uithof.

De winterse activiteiten beginnen al op donderdag 8 december, want dan kan onopgemerkt talent zich kwalificeren voor de railwedstrijd. Tijdens een zogeheten ‘jamsessie’ in De Uithof worden twee wild cards vergeven. Op vrijdag 9 december is er een snowboardfilm avond, waarna aansluitend de band Traumahelikopter (bekend van 3FM, Eurosonic en DWDD) op de Monster Energy pré-party zal spelen. Zaterdag 10 december start om 16.00 uur het evenement. Naast de wedstrijd zijn er signeersessies en valt er van alles te winnen of te krijgen. Rond 21.00 zal de finale van start gaan en ter afsluiting is er een Monster Energy after-party in de Boterwaag, Zwarte Ruiter en Zèta met onder andere DJ’s Je m’appelle Pasquinel, Boemer, Friss, Winchester en Leroy Joy. Voor diegene die op zondag 11 december nog stééds niet moe zijn is er een after shred, waarbij de overgebleven sneeuw nog één keer gebruikt kan worden om te snowboarden.

Monster Energy drinks, GoPro camera’s, CAPiTA snowboards en Volcom kleding maken het evenement mogelijk in samenwerking met Den Haag Topsport en De Uithof als belangrijkste partners. Rock A Rail sluit naadloos aan op het imago van de stad: sportief, dynamisch en vernieuwend. De organisatie is in handen van Stichting Blanko die ernaar streeft bijzondere sporten in een stedelijke omgeving te belichten. De stichting hoopt met dit gratis te bezoeken evenement mensen bekend te maken met snowboarden en dan de urban discipline (waar het Olympische ‘slope style’van is afgeleid) in het bijzonder.

Naar verwachting zullen er duizenden bezoekers op het evenement afkomen en zullen nog meer (internationale) fans het evenement via de livestream volgen. Voor meer informatie kun je terecht op de website of Facebook-pagina van Rock A Rail. Ook kun je alvast even de teaser van het event checken, om alvast in de stemming te komen.

 van