17-11-2011 - Snowboarden, Nieuws

Rock the fridge 2011

In Landgraaf schoot zaterdag het adrenalinepeil omhoog tijdens de spectaculaire 2de editie van POC presents: Rock The Fridge!

Zowel amateurs als profs strapten het snowboard onder de voeten om de piste te doen smelten en de vele toeschouwers te laten genieten. Het funpark was voor deze gelegenheid wederom perfect geshaped. Als extra obstacle werd er dit jaar een grote Bonk gebouwd om het allemaal nog net wat uitdagender te maken. De riders kwamen van overal. Zo waren de locals goed vertegenwoordigd met namen als Didier Kicken en Ron Jongen. Vanuit het buitenland namen Jake Terry uit de UK en Stefke Vandeweyer uit België deel aan de Slopestyle contest.

12.00 hours: “Game on”.

De riders zijn verdeeld over 4 qualifying heats en strijden om een plaats in de finale. De jury, bestaande uit de internationaal bekende riders/ Steve Gruber, Seppe Smits, Drew Stevenson had het niet makkelijk omdat het level van de riders erg hoog lag. Uiteindelijk hebben ze toch een besluit moeten nemen en werden 24 riders (6 per heat) geselecteerd voor de finale.

In de finale aangekomen werd er in het Jam-sessie format beoordeeld op style en overall performance.

Iedereen vond het een leuke dag en de reacties van de riders waren zeer positief. De avond werd afgesloten in de stube met de première van Argon movies “Euphoria” en een afterparty met DJ Juwee van de Wax Wreckaz uit Innsbruck.

[youtube id=”NmdtLl3LvzQ” w=”615″ h=”342″]

 van