14-06-2024 - Mountainbiken, Nieuws

RockShox Charger 3.1 demper is vernieuwd!

RockShox komt wederom met vernieuwingen, deze keer op de vorken en dempers. De nieuwe Charger 3.1-demper moet door een verbeterde compressiedemping de handen ontzien. Een consistentere performance wordt gecombineerde met geheel los van elkaar in te stellen highspeed en lowspeed compressie, welke eenvoudiger is in te stellen. Ook de dempers zijn vernieuwd, de SuperDeluxe heeft een verbeterde oliedoorvoer, wat moet leiden tot betere tractie, ongeacht terrein of ondergrond. Wij rijden momenteel al rond op een set van Super Deluxe en Lyrik, in issue 4 van Up/Down lees je een uitgebreide review. Dus houd onze magazines en socials in de gaten! Hieronder kun je lezen wat het merk te vertellen heeft over de nieuwe RockShox Charger 3.1 demper.

De hoogste presterende demper technologie heeft dus een upgrade gekregen. De Charger 3 demper introduceerde een nieuw tijdperk van rijden, zonder concessies aan comfort en controle. De nieuwe Charger 3.1 biedt nog meer demping zonder extra belasting voor de handen, wat resulteert in betere controle en vertrouwen bij hoge snelheden.

HEB EEN DUIDELIJK BEELD

De Charger 3-platform onderscheidt zich door volledig onafhankelijke Hoge Snelheid Compressie (HSC) en Lage Snelheid Compressie (LSC) demping. De vernieuwde LSC-circuit zorgt voor 68% meer oliedoorstroming voor meer comfort en controle. De HSC-piramide is vergroot voor betere ondersteuning op snelle tracks.

Met 68% meer oliedoorstroming bij een open LSC-instelling en verbeterde HSC-demping biedt de Charger 3.1 een breder aanpassingsbereik voor ultiem rijcomfort en controle. Nieuwe interne verbeteringen, zoals de stijvere IFP-spiraalveer, zorgen voor ongekende consistentie en controle.

Gebaseerd op het bewezen Charger 3-platform, heeft het team in samenwerking met hun rijders de Charger 3.1 ontwikkeld, een nog capabelere vork demper. Door de algehele demping in het systeem te verminderen en slimme interne verbeteringen door te voeren, hebben ze het instel bereik van Low Speed Compression (LSC) en High Speed Compression (HSC) vergroot. Een breder instelbereik betekent meer ruimte voor rijders om hun perfecte afstelling en rijgevoel te vinden. Waar men ook rijdt, de ideale instellingen zijn altijd te vinden.

Met de nieuwe Shim Tune Kits kan de demper precies naar wens worden aangepast. De geüpdatete vorken beschikken ook over een vernieuwd bushingpakket, wat resulteert in de laagst mogelijke wrijving voor een algeheel verbeterd systeem. Voor meer informatie klik hier.

 van