10-09-2015 - Nieuws, Wielrenblad

ROND de BAJES – De Mokumse Mijl

Op zondag 27 september 2015 vindt de eerste editie van de eendaagse wielerwedstrijd ROND de BAJES plaats. De Mokumse Mijl, zoals deze neo-najaarsklassieker in de volksmond reeds wordt genoemd, is een cyclocross-criterium voor amateurs en onafhankelijken.

Het uitdagende parcours kent dit jaar kasseienstroken, modderige stukken en andere obstakels, waardoor het soms nodig is de fiets op de schouders te nemen en ermee te lopen.

WEDSTRIJDPROGRAMMA

 14:00 – 16:00 / Contre la Montre (individuele tijdrit – max. 50 deelnemers)

Vanaf 14:00 uur kunnen zich de ware tijdritspecialisten bewijzen. Een rondje Bajes tegen de klok. De coureur met de beste tijd wordt beloond met de Snelle Jelletrui en de eer deze gedurende 1 jaar te mogen dragen.

16:00- 18:00 / De Mokumse Mijl (max. 100 deelnemers)

Alles renners gaan gelijktijdig de banne op. Wie na 13 helse rondjes om de Bajes als eerste over de finsish komt, zal de geschiedenisboeken ingaan als eerste winnaar van de Mokumse Mijl. Als beloning lonken de felbegeerde Bajestrui en een bajesgrote wisselbeker. Tijdens de prijsuitreiking zal de jury een aantal bijzondere prestaties honoreren.

Rondjebajes-header

MUZIEK & THEATER

Gedurende de de gehele dag is entertainment langs het parcours gegarandeerd. Met optredens van o.a.The Anacondas, Fanfare van de 1e Liefdesnacht, DJ Testosteronnie, Foxy Roxy en De Oorganisatie.

ATTRACTIE & SPEL

Iedereen kan ROND de BAJES meespelen en winnen. Reeds bevestigd zijn Het Sponsorpaard, Bananaman, De Spons Oorparade, De 3e Bal en Doping Fest.

PERS & MEDIA

Van de pers/media en ROND de BAJES 2015 bijwonen om verslag uit te brengen? Stuur dan een mail naar oc@ronddebajes.nl onder vermelding van ‘aanvraag persaccreditatie’.

SPONSOREN

Spons, oren of beiden sponsoren? Diensten of financiële steun verlenen in ruil voor bedrijfslogo en -naam met internetlink op de website? Informeer voor anderere, exclusieve sponsormogelijkheden.

HOOFDSPONSOR: OIL of OLAF

PARTNERS: De Keet, Bajesdorp, Damn, a flat tire

SPONSOREN: Snelle Jelle, Zwaan Printmedia, Double/Double, FC Balreep

Ronddebajes-main

 van